Salčin predvodi tim petog kola Fair Play lige

U timu petog kola Fair play lige mjesto na golu, sasvim zasluženo, zauzeo je golman ekipe Svitanje Mirnes Alić, koji je i pored dva primljena gola jedan od najzaslužnijih igrača za veoma važnu pobjedu svoje ekipe koja ih je ostavila u trci za 1/4 finala.

Edin Mujezinovic prva violina ekipe Zamm mC, sa dva pogotka je načeo mrežu ekipe Tempa i doveo u vodstvo svoju ekipu. Borbenost i upornost ekipe Tempa se isplatila, te su uspjeli smanjiti zaostatak jednim pogotkom koji im nije bio dovoljan, jer pred sami kraj utakmice Zammovci potvrđuju pobjedu sa nova dva gola.

Vedad Salčin (Buća Potok Saplast) je ponio laskavu titulu i epitet igrača kola. On je u derbiju kola sa dva pogotka učestvovao u pobjedi svoje ekipeprotiv ekipe Liten. Prava je šteta što je ekipa Litena nastupila veoma oslabljena neigranjem par standardnih igrača, koju bi ovaj derbi učinilo još neizvjesnijim.

Irnes Šerbo, slično Vedadu Salčinu je sa dva pogotka u dvije minute doveo u vodstvo i potvrdio pobjedu UFK Hadžići protiv rastrčanih Ljiljana, u utakmici koja je više ličila na partiju šaha koju su nam priredili predstavnici/treneri obje ekipe.

Elvedin Hasić je pokazao zašto volimo futsal, zašto sa uživanjem gledamo, pratimo i iznova iz kola u kolo dolazimo na utakmice Fair Play lige. Dva prelijepa gola, mnoštvo lijepih i atraktivnih poteza izazvale su u nekoliko navrata aplauze publike, ali su bili nedovoljni za pobjedu protiv ekipe Buća Potok Saplasta.

Sa nestrpljenjem očekujemo sljedeće kolo i nove majstorije, golove, driblinge, fair play poteze.

FAIR PLAY JE OK!