PREGLED TREĆEG DANA EYOF-A: RUSIJA NAJUSPJEŠNIJA SA DVA ZLATA

Na Jahorini se danas vozila utrka u veleslalomu za žene. Nakon dvije vožnje najboljom se pokazala Austrijanka Magdalena Egger, dok je srebro osvojila Rebeka Oblak iz Slovenije, a treće mjesto je otišlo u ruke Axelle Chevrier iz Francuske.

Na Dvorištima se danas održalo takmičenje u biatlonu. U 10:00 ujutro je počela trka za momke na 12,5 km koja je prošla bez ikakvih poteškoća. Prvo i drugo mjesto su osvojili Nijemci Hans Koellner i Menz Benjamin Erik, dok je bronza otišla u ruke Kinasha Stepana iz Ukrajine.

Trka za djevojke na 10 km počela je u 13:30, pola sata kasnije nego je najavljeno, a najbolji plasman su imale Remmonnay Noemie (FRA) na prvom mjestu, Lea Meier (SUI) na drugom mjestu i Sofia Tsyplukhina (RUS) na trećem mjestu.

U Sali “Peki” Pale završile su 3 grupe karlinga za danas, mečevi četvrte grupe još uvijek traju, a rezultati prethodne 3 grupe izgledaju ovako: Italija – Norveška 8:3, Slovačka – Njemačka 4:6, Poljska – Švicarska 2:10, Turska – Češka 4:10, Velika Britanija – Mađarska 7:2, Austrija – Danska 1:13, Švicarska – Njemačka 9:3, Norveška – Poljska 5:6, Hrvatska – Italija 1:16. Mečevi se još uvijek vode između Rusije i Danske, Turske i Austrije i Češke i Mađarske.

U Skenderiji je u umjetničkom klizanju za momke (short program), predstavilo se 15 takmičara, a ranije danas su se u istoj disciplini predstavile i djevojke, tačnije njih 29.

Sedam članova žirija za djevojčice kojeg su činili Helene Tabachnikova (BLK), zatim Metka Umek (SLO), Maria Fortescue (ISL), Dovile Pervazaite (LTU), Natalija Kruglova (UKR), Hana Basova (SVK) i Aniela Hebel-Szmak (POL) pomno su pratili svaki element. Publika je također, imala svoje favorite, tako da su se često čule ovacije navijača koji su došli iz velikog broja europskih zemalja.

Ubjedljivo najbolje ocjene je dobila Ruskinja Anna Shcherbakova 72,57 , slijedi je Italijanka Lucrezia Beccari sa 58,91 i za sada na treće mjesto je dospjela Ukrajinka Anastasiia Arkhipova sa 58,58 bodova.

U kategoriji dječaka u kratkom programu sa zadanim elementima, od njih 15 najbolje se pozicionirao Rus IIya Yablokov sa 74,76, zatim Estonac Mihail Selevko sa 68,31, te je po današnjim rezultatima na trećem mjestu Latvijac Kims Georgs Pavlovs sa 59,80 bodova.

Treće kolo A grupe hokejaškog turnira koji se održava u dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra je završeno pobjedom selekcije Bjelorusije protiv selekcije Finske, rezultatom 4:2 (2:1, 0:0, 2:1). Najbolji igrač utakmice je Finac Niemi Eero.
Nakon večerašnjeg susreta preostalog para iz grupe B između Švicarske i Češke biće poznati parovi za posljednje kolo turnira koji se završava sutra.

(klix.ba)