Poznati sudija otkrio utakmicu s najviše draži, još pamti radost bh. reprezentativca

Poznati italijanski fudbalski sudija Paolo Mazzoleni, koji od 2011. godine na grudima nosi grb FIFA-e, otkrio je koja to utakmica, prema njegovom mišljenju nosi najveću draž.

– Sudio sam mnoge utakmice, ali zbog šarma, pripreme i smisla za zezanje, rimski je jedinstven. Veliku vrijednost tome daju i sami fudbaleri. Oni znaju da će ako zabiju gol biti upisani u historiju. I danas pamtim Lulićevu radost kada je 26. maja odlučio utakmicu – kazao je u razgovoru za Radiosei fudbalski arbitar koji je sudio više od 400 utakmica.

Naravno Mazzoleni je opisivao “Derby della Capitale” i to susret iz 2013. godine kada je Lazio u finalu Kupa Italije do trofeja stigao upravo golom sadašnjeg kapitena Nebeskoplavih.

Poznati sudija prokomentarisao je i pandemiju koronavirusa koja je žestoko pogodila Italiju.

– Pandemija je uništila skoro čitavu generaciju. Mnogo me pogodila slika kako vojska kamionima odvozi leševe. Srećom, situacija se poboljšava i nadam se da će uskoro sve biti kao nekad. Ne želim donositi sud jesmo li dobro reagovali ili ne, ali moramo gledati naprijed – kazao je poznati italijanski arbitar.

 

Preuzeto sa sportske.ba!