POZNATI PAROVI I TERMINI UTAKMICA IV. MEMORIJALNOG TURNIRA “RAMIZ SALČIN”

PETAK I SUBOTA SE IGRAJU UTAKMICE GRUPNE FAZE DOK SU U NEDJELJU NA RASPOREDU UTAKMICE RAZIGRAVANJA

Piše: Nihad Eminović

 

Četvrti memorijlani turnir “Ramiz Salčin” igra se ovog vikenda u olimpijskoj dvorani na Mojmilu koja je i dobila ime po komandantu TO Novi Grad.

U petak je na rasporedu ceremonija svečanog otvaranja turnira, prije čijeg će čina polaznici škola fudbala uzrasta do 9 godina odigrati revijalnu utakmicu, a zatim nakon obraćanja svečanih zvanica, prvu zvaničnu utakmicu odigrat će ekipa prošlogodišnjeg šampiona MNK “Željezničar” i Fondacija “Ramiz Salčin”.

Drugi dana turnira, odnosnu u subotu, ljubitelji futsala moći će uživati u cjelodnevno programu mečeva grupne faze koji će nam na kraju donijeti četiri najbolje ekipe iz svake grupe, odnosne učesnice polufinala.

Trećeg, ujedno i finalnog dana, igrat će se utakmice polufinala, a zatim poraženi iz tih duela borit će se za bronzano odličje, dok će pobjednici u polufinalnim susretima imati priliku da zauzmu tron šampiona IV. Memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”

Pozivamo vas da ovaj vikend budete i dvorani na Mojmilu, podržite vaše favorite, uživate u fenomelnalnom futsalu i upravo tako odate počast velikom heroju našeg grada i naše domovine, rahmetli Ramizu Salčinu.

fb-share-icon