POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 5. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

JAPALAK IGRAČ, KAPETANOVIĆU FAIR -PLAY POTEZ, 11. JULI SREBRENICA FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Najbolji tim petog kola Huawei Fair Play lige, uz golmana Šabić Nermina koji je odličnim odbranama uspješno sačuvao mrežu ekipe Ljiljana, čini još i ekstra-ofanzivna četvorka.

Kenan Japalak je postigao hettrick za prvu pobjedu i bodove ekipe Zovik, što mu je ujedno i bila ulazna karta za najboljeg igrača ovog kola.

Isti učinak je imao i Sanel Sokolar, koji je svojim golovima pomogao ekipi Zamm mC da ostvari visoku pobjedu nad trenutnim šampionom.

U najboljih pet nalazi se i Šabićev suigrač, Smajl Omerčić, koji je postigao dva pogotka i bio jedan od najzaslužnijih za triumf svoje ekipe.

Posljednji član “dream” tima je uzdanica ekipe Fine Line, Kenan Velagić, koji je sa svoja dva pogotka u derbiju petog kola Huawei Fair Play lige donio svojoj ekipi nova tri boda.

Po drugi put ove sezone, ekipa 11. Juli Srebrenica je pokazala da su zaista pravi predstavnici onoga za šta se ova liga i zalaže, i sasvim su zasluženo proglašeni fair-play ekipom 5. kola Huawei Fair Play lige. 

Sead Kapetanović je odlučio zaustaviti igru trenutku kada je lopta bila u njegovom posjedu, a put ka golu širom otvoren, kako bi omogućio da se ukaže ljekarska pomoć povrijeđenim igračima protivničke ekipe. Ovim potezom, ovaj vrhunski futsaler je pokazao da je prije svega pravi sportista kojem je fair play ispred same igre i na taj način zaslužio titulu fair-play igrača ovog kola. 

Iskrene čestitke!

Fair Play, više od igre!