POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 11. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

MIRVIĆ IGRAČ, BOROVINI FAIR-PLAY POTEZ, SENSU FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Najbolji tim kola predvodi Mirvić, a pored njega u najboljoj petorki nalazi se i njegov timski kolega Ibrahimović, kao i Habibija, Karčić i Šmigalović.

Tempo je ekipa koja odiše pravim timskim duhom, a Muhamed Mirvic je “lokomotiva” ovog sastava koji iz kola u kolo pruža sve bolje i bolje partije. Da sa pravom nosi kapitensku traku, Mirvić je pokazao i u posljednjem meču zadnjeg kola grupne faze kada je postigao “hat-trick” i donio ekipi veoma važnu pobjedu.

Edin Habibija već godinama predvodi ekipu Zamm mC sa kapitenskom trakom oko ruke i zasigurno je jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija karika u pogonu ove ekipe. U kolu koje je iza nas, svjedočili smo velikom preokretu njegove ekipe u duelu sa momčadi SenSu, a upravo je lider Zammovaca dao najveći doprinos postigavši dva (2) pogotka i upisavši jednu (1) asistenciju.

Sedin Ibrahimović, timski kolega Mirvića, nakon meča sa Krajinom od prije nekoliko kola čini čuda na među stativama Huawei Fair Play lige. Nevjerovatne golmanske bravure ovog sjajnog čuvare mreže bile su prisutne i u ovom kolu što je napadače protivničke ekipe dovodilo do ludila, a njegovoj ekipi osiguralo novu pobjedu i 7 poziciju na tebeli.

Ekipa Krajine je tek u posljednjem kolu zaigrala kako se od njih i očekuje, šampionski. U meču u kojem su savladali starog rivala i prošlogodišnjeg viceprvaka, briljirao je novajlija Zijad Karčić, koji se sa dva (2) pogotka i asistencijom vodio Krajišnike do sasvim zaslužene pobjede.

Čvrsta odbrana i strahoviti kontranapadi glavne su odlike ekipe Ljiljana, a upravo u takvoj igri najbolje se snalaze brzonogi igrači kao što je Sead Šmigalović. U zadnjem kolu grupne faze Sead je postigao dva (2) pogotka i time igrao veliku ulogu u novom triumfu svoje ekipe.

 

Iako su primljenim pogotkom u zadnjim sekundama meča nesretno ispustili bodove, ekipa SenSu je visoko podignutog čela mogla izaći sa terena jer su pružili igru kakva i priliči ovom takmičenju. Biti proglašen Fair Play ekipom kola, znači da su oni najveći pobjednici posljednjeg kola grupne faze.  

Nije lako gubiti utakmicu, a još je teže u takvim trenutcima kontrolisati emocije i biti sve ono za šta se ova liga i zalaže. Jedan od onih koji znaju istinsku vrijednost ovog projekta je i Adi Borovina koji se odrekao nezasluženo stečene prednosti i tim potezom sasvim zasluženo ponio titulu Fair Play igrača 11. kola Huawei Fair Play lige.

Čestitamo!

Fair Play, više od igre!