POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 10. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

JAPALAK IGRAČ, AHMETOVIĆU FAIR-PLAY POTEZ, FINE LINE FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Kenan Japalak je po treći put ove sezone izabran za najboljeg igrača kola, a pored njega u najboljoj petorki svoje mjesto našli su i Telarević, Tabak, Mirvić i Macić.

Iako je sve što se moglo napisati već napisano o sjajnoj “osmici” ekipe Zovik, on nas ipak ne prestaje iznova oduševljavati. U pobjedi nad ekipom 11. Juli Srebrenica, Japalak Kenan je postigao najvjerovatnih pet (5) pogodaka što mu je bila ulazna karta da po treći put ove sezone bude izglasan za najboljeg igrača kola.

Ekipa SU Futuro iz kola u kolo pruža fenomenalne partije. Igra bazirana na jakom timskom duhu i maksimalnoj požrtvovanosti svakog pojedinca postala je sinonim velikih pobjeda u sedmoj sezoni najatraktivnijeg futsal takmičenja u gradu. U 10. kolu, Hadžićani su protutnjali parketom sportske dvorane “Srce” i nanijeli drugi ovosezonski poraz ekipi Zamm mC kojima je to značilo ispuštanje liderske, odnosno pad na drugu poziciju na tabeli. Najzaslužniji za ovo pobjedu bio je dvojac Telarević i Tabak. Iskusni čuvar mreže, Mujo Telarević, bio je na svom vrhuncu i nevjerovatnim intervencijama uspio spriječiti ubojiti napad Zammovaca, dok je Evelin Tabak, od četiri (4) pogotka njegove ekipe, bio stijelac tri (3) puta, čime se kao “hat-trick hero” sasvim zasluženo našao u timu kola. 

Muhamed Mirvić je još jednom pokazao da je pravi vođa na terenu. U utakmici koja je značila bolji plasman na tabeli protiv izravnog rivala, kapiten ekipe Tempo je postigao dva (2) pogotka i svojim pristupom, trudom i zalaganjem nosio ekipu do veoma važna tri boda.

Jamin Macić, daleko najpoznatije ime ekipe Svitanje, i ovoga puta se našao u najboljih pet igrača. Trenutno najbolji strijelac lige, sa dva postignuta pogotka u 10. kolu, došao je do brojke sedamnaest (17) čime je pomogao ekipi da dođe do remija u duelu protiv aktuelnih šampiona.

 

Ekipa Fine Line je pobjedu koja je značila preuzimanje liderske pozicije upakovala zajedno sa duhom fair-play igre, čime su sasvim zasluženo porglašeni Fair Play ekipom 10. kola Huawei Fair Play lige.

Fenomenalno 10. kolo za ekipu SU Futuro zaokružio je Admir Ahmetović. Ahmetović je pokazao da je pravi vođa na terenu i da sa ponosom nosi kapitensku traku oko ruke. U iznad pomenutom triumfu, “el-capitano” ekipe iz Hadžića, dva puta se odrekao nezasluženo stečene prednosti i time dao primjer svima nama šta znači biti istinski pristalica duha fair-playa, te sasvim zasluženo ponio titulu Fair Play igrača 10. kola Huawei Fair Play lige.

Čestitamo!

Fair Play, više od igre!