Posljednje kolo grupne faze BH Telecom Fair Play lige i direktan okršaj za prolaz dalje

Ljiljani i Reunited u borbi za posljednjeg putnika u knock out fazu takmičenja

 

Posljednje kolo prvog kruga najatraktivnijeg futsala i najljepše sportske atmosfere igra se u nedjelju koja je pred nama. Sedam putnika naredne faze je već poznato, a čeka se samo onaj posljednji kako bi se lista užih kandidata za titulu mogla kompletirati i nastaviti put ka cilju. 

 

Prvi meč ovo kola donosi duel Tempa i Svitanja. Tempo je nakon visoke pobjede u prošlom kolu apsolutni favorit i sve osim nova tri boda bilo bi iznenađenje, a s obzirom da i jedni i drugi igraju napadački, ovo bi mogla biti utakmica sa velikim brojem pogodaka.

Sličan duela nas očekuje u drugom okršaju gdje se sastaju Studenti i Apotekari. Iako su u prošlom kolu napravili podvig i lideru otkinuti bodove, teško je očekivati da će Studenti ponoviti takvu igru, odnosno da će iskusna ekipa kakva je SenSu Al Hana, kojoj dajemo prednost, dopustiti olako prosipanje bodova. 

Dovoljno je spojiti ove dvije ekipe u jednoj rečeni i odmah znamo o kakvom se rivalstvu radi. Krajina protiv Fine Line-a, derbi koji je uvijek šlag futsala na parketu dvorane na Mojmilu, bez obzira kakvog je karaktera sam susret ili u kakvoj se formi nalaze momčadi. Futsal sladokusci, ovo je meč po vašoj mjeri. 

Još jedan rivalski duel pred nama, a igrat će ga Hadžićani i Zammovci. Najbolja odbrana lige imat će protiv sebe maestra Cunija i njegovu golobradu družinu koji će pobjedom u ovom sigurno željeti da se iskupe za debakl u prošlom kolu. Sa druge strane, Futuro bi pobjedom i eventualnim kiksom Finih Linija u razigravanje ušao sa liderske pozicije. 

Svi pogledi su okrenuti na peti meč ovog kola, meč koji će donijeti posljednjeg učesnika razigravanja, meč koji će iznjedriti i pukovnika i pokojnika. Derbi posljednjeg kola grupne, a vrijedan ulaska u narednu fazu takmičenja donose nam Ilmijjini Ljiljani i Reunited. S obzirom da Ljiljani imaju bod više u odnosu na rivala, njima bi i remi bio sasvim dovoljan, dok Reunitedu ništa osim pobjede neće donijeti željeni cilj. Ulog sam po sebi govori o težini ovog susreta, a sigurno je da će ponuditi sve što jedna futsal utakmica može dati: borbu, neizvjesnost, magiju, sreću i tugu. 

Posljednji susret posljednjeg kola prvog kruga takmičenja igraju BH Telecom i 11. Juli. Telecomaši su izborili prolaz dalje te im i ne igra veliku ulogu što u ovaj susret ulaze bez ključnih igrača ekipe, a sa  druge strane, Srebrenčani će sigurno htjeti da se na što ljepši način oproste od ovogodišnjeg izdanja lige i sigurno je da bi trijumfom upravo to i postigli.

 

Nedjelja, 09.02., dvorana “Ramiz Salčin” Mojmilo, i utakmice koje donose konačan poredak najboljih osam ekipa prvog kruga takmičenja. Vidimo se.

Fair Play, više od igre!