Počela 11. sezona Fair Play lige

Sinoć je u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu počelo 11. izdanje malonogometne Fair Play lige!

U prisustvo od nekoliko stotina gledaoca i učesnika svečano je otvorena sezona 2023, a već se poslije nekoliko odigranih utakmica dalo naslutiti da nas i ove godine očekuje pozitivna fair-play priča i kvalitetan futsal.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, počela je ceremonija svečanog otvaranja, a programom je moderirala Midheta Kaloper. U uvodu programa Jasir Kovačević je proučio Ašare.

Tokom ceremonije otvaranja prisutnima su se obratili predsjednik SU “Fair Play” Nihad Eminović, predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, te Dr. Enes ef. Svraka u ime Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Oni su bili jednoglasni u poruci da je Fair Play liga pozitvna priča koja zahvaljujući dobrim ljudima i njihovoj energiji traje više od jedne decenije, te da je bitno da se i u narednim godinama vrednuje fair-play duh i sportski karakter, a kako bi takmičenje nastavilo s promovisanjem pozitivnih vrijednosti.

Nakon obraćanja uslijedila je revijalna utakmica dječaka iz Škole Fudbala Kickers i Fudbalske Akademije Golden Shoes, a na poluvremenu utakmice nekoliko sretnih gledaoca je nagrađeno nagradama koje su obezbijedili fonTELe, Frisa i Brotherlove.

Kada je riječ o takmičarskoj dijelu, gledali smo nekoliko neizvjesnih utakmice te su ekipe već na otvaranju sezone pokazale veliku borbenost.

Sve utakmice su počele slanjem porukom podrške za narod Sirije i Republike Turske koje je ranije ovog mjeseca pogodio razoran zemljotres.

U prvom meču ove sezone MNK 11. Juli Srebrenica je sa 4:3 savladao ekipu Pravi Momci. Za pobjednički tim Alem Merajić je postigao het-trik, a u listu strijelaca se upisao i Ammar Saračević. Za Prave Momke pogađali su Nedim Peljto, Armin Mehmedić i Eldin Čelik.

U drugom susretu večeru Frisa United je lakše od očekivanog stigla do trijumfa nad ekipom SD Nedžarići, a konačan rezultat je bio 5:1. Za Frisu je dva pogotka postigao Abdullah Zahiragić, a po jedan gol su dodali Emil Malagić, Abdulmadžić Arapčić i Emil Malagić. Jedini gol za Studente je djelo Muhameda Mujića.

U derbiju kola snage su odmjerile ekipe SenSu Al Hana i Krajina Plan 21, a rezultat je bio 2:3 u korist ekipe Krajine. Dva gola Mirze Seferagića i jedan gol Tarika Gariba bili su dovoljni za pobjedu, dok su strijelci za ekipu aktuelnog prvaka bili Elvedin Hasić i Admir Hrvat.

Četvrti meč je ponudio duel Ilmijjinih Ljiljana i MNK Sokolje, a uprkos gromoglasnoj podršci za momčad Sokolja bodovi su na kraju pripali iskusnijoj ekipi Ljiljana. Gol Nezira Aletića iz prve, te pogodak Muamera Sole nekoliko minuta do kraja bili su dovoljni za pobjedu od 2:0.

U posljednjoj utakmici večeri igrale su dvije debitanske ekipe, Malak Dream Team i Al Aksa Team, a susret je završen rezultatom 2:1. Haris Arapović i Nisvet Čosić su svojim pogocima donijeli pobjedu Malaku, dok je gol za Al Aksu postigao Moossab Raafat.