Pekarić predvodi najbolji tim šestog kola BH Telecom Fair Play lige

Svitanje Fair Play ekipa kola, Velagiću Fair Play potez

 

Fantastično šesto kolo koje je iza nas, bilo je najučinkovitije po golgeterskom učinku, a u cjelokupnom uspjehu, kako pojedinačnom tako i timskom, istakla se jedna ekipa, momčad Svitanja.

Upravo u visokom trijumfu ove ekipe nad favorizovanom ekipom BH Telecoma, istakao se Sead Pekarić sa svoja četiri pogotka od ukupno deset (10) postignutih, što je bilo sasvim dovoljno da bude proglašen najboljim igračem šestog kola BH Telecom Fair Play lige.

“Jedinica” šestog kola pripala je čuvaru mreže Apotekara. Fenomenalnom partijom protiv ekipe dvostrukog, uzastopnog šampiona, Ismir Somun, je nadljudskim naporima čuvao svoju mrežu i na taj način bio jedan od glavnih igrača u novoj pobjedi svoje ekipe.

Svoje mjesto u najboljih pet, drugo kolo za redom, našao je i Ismirov klupski kolega, sjajni Sakib Ramić, koji je sa nova dva pogotka igrao vitalnu ulogu na putu ka trijumfu koja je značila napredak za diobu druge pozicije na tabeli.

Prva pobjeda ekipe Ljiljani, koja se dugo čekala, nije mogla proći bez svog junaka. Alija Mehićje bio i više nego raspoložen postigavši hattrick koji je doprinio prvom trijumfu ekipe, a njemu trasirao put u najboljih pet igrača šestog kola takmičenja. 

Muanis Duvnjak iz kola u kolo pokazuje da je budućnost bh. futsala itekako svijetla. U ovom kolu briljirao je sa nova tri pogotka na svom kontu što mu je donijelo prvo mjesto na listi najboljih topnika lige i sasvim zaslužen izbor u najbolju petorku.

Svitanje je visoki trijumf krunisao titulom Fair Play ekipe kola, i prva su ekipa kojoj je to pošlo drugi put ove sezone, a Kenan Velagić je u derbiju kola pokazao da istinski slijedi fair-play duh, pa je i više nego zasluženo ponio titulu Fair Play igrača kola. 

Fair Play, više od igre!