Odigrano 8. kolo Fair Play lige

Jučer su u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odigrane utakmice 8. kola 11. sezone malonogometne Fair Play lige.

Prvi susret jučerašnjeg programa je završen bez pobjednika, a duel Frisa Uniteda i SenSu Al Hane završen je rezultatom 4:4. Frisa je u dva navrata imala po dva gola prednosti, ali je SenSu oba puta stizao rezultat i tako stigao do boda. Abdulmadžić Arapčić, Harun Muftić i dva puta Abdullah Zahiragić su pogađali za Frisu, dok je za SenSu tri gola postigao Sead Zećo, a jedan Sanel Kovačević.

U drugom meču večeri Krajina – Plan 21 je bila uvjerljiva protiv MNK Sokolje, a čime je zadržala maksimalan učinak i poslije osam kola te tako i matematički osigurala prvo mjesto u grupi. Harun Handanović je postigao het-trik za pobjednički tim, po dva gola su dali Ahmed Kapetanović i Amer Prijić, dok se u listu strijelaca još upisao i Hasan Hadžić.

Treći susret jučerašnjeg programa je pružio rezultatski neizvjestan i uzbudljiv duel, a Pravi Momci su sa 3:2 savladali Ilmijjine Ljiljane. Anel Hajradinović je dva puta pogađao za pobjednički tim uz jedan gol Medina Džankovića, a za Ljiljane su strijelci bili Bekir Mujetekić i Smajo Ibrahimović.

Ekipa SD Nežarića je sa 10:2 deklasirala Al Aksa Team, a Studenti su i matematički osigurali plasman u narednu fazu. Muhamed Mujić je tri puta pogađao za Nedžariće, dvostruki strijelci su bili Mirnes Salihović, Zinaid Karadža i Ermin Bošnjaković, a jedan gol je dodao i Eldin Durmiš. Za Alaksu su pogađali Hašim Spahić i Mohammad Shraim.

Uvjerljivu pobjedu u ovom kolu je ostvarila i ekipa MNK 11. Juli Srebrenica, a koja je sa 10:3 savladala Malak Dream Team. Ajnur Pandžić je postigao čak pet pogodaka za 11. Juli, Din Hukelić je dao dva gola, dok su po jedan gol dodali Muamer Šehić, Samir Ahmetović i Mustafa Alić. Almedin Begić je bio dvostruki strijelac za Malak, dok se u listu strijelaca upisao i Mubin Husetović.

 

fb-share-icon