Odigrano 8. kolo Fair Play lige, slijedi pauza

Sinoć je u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odigrano 8. kolo 10. sezone Fair Play lige u malom nogometu, a učesnike sada očekuje jednomjesečna pauza.

Svitanje – SenSu Al Hana 4:5

Susret s nekoliko rezultatskih preokreta na otvaranju ovog kola su odigrale ekipa Svitanje i SenSu Al Hana. Golovima Dženana Klačara i Amara Jašarevića SenSu je stigao do dva gola prednosti, a zaostatak Svitanja smanjuje Esmir Cetin u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Poslije desetak minuta igre u drugom dijelu Svitanje je stiglo do potpunog preokreta i vodilo je 3:2, a pogađali su Mensudin Masleša i Jasmin Macić. U nastavku SenSu preokreće rezutlat, a prevagu je napravio Dženan Klačar koji se još triput upisivao u listu strijelaca za vodstvo svoje ekipe rezultatom 3:5. Aziz Sirćo je svojim pogotkom postavio konačnih 4:5.

FC Gradski – Krajina 6:1

Da završnica grupne faze bude još zanimljivija poslije pauze pobrinuli su se momci iz ekipe FC Gradski, a koji su ubjedljivo savladali prvoplasiranu Krajinu i tako im nanijeli prvi poraz u ovoj sezoni. Građani su golom Omara Omerovića i Haruna Tabakovića s vodstvom od 2:0 otišli na odmor. Poslije pet minuta igre u nastakvu Amer Prijić pogađa za Krajinu i smanjuje na 2:1. I u trenucima kad su igrali s igračem manje, ekipa Gradskog postiže svoj treći gol, a u listu strijelaca se upisao Sany Merdan. Sredinom drugog poluvremena, svojim drugim golom na utakmici, Harun Tabaković donosi vodstvo od 4:1 za FC Gradski. Krajina je u nastavku pokušala igrati bez golmana, a što ih je skupo koštalo kada je na pet minuta do kraja Sany Merdan iskoristio dvije situacije kada je gol protivnika bio prazan te s dva pogotka kompletirao svoj het-trik i postavio konačnih 6:1.

Wool Carpet – Džemat SD Nedžarići 3:7

Ekipa Džemata SD Nedžarići stigla je do druge ovosezonske pobjede u ovom kolu. Studenti su već poslije 13 minuta igre imali vodstvo od 0:4, a po dvaput su se u listu strijelaca upisivali Ermin Bošnjaković i Zinaid Karadža. U završnici prvog dijela Nedim Peljto iz penala smanjuje na 1:4 što je bio rezultat s kojim se otišlo na pauzu. U drugo poluvrijeme ekipa Džemata ulazi dosta nervoznija te dopušta protivniku da im se približi. Damir Vrabac u nastavku smanjuje na 2:4, a potom su Džematlije brzo iskoristile i bonus u drugom poluvremenu, pa je Wool Carpet imao čak četiri slobodna udarca s 10 metara, od čega je prvi iskoristio Nedim Peljto koji je pogodio za 3:4. Ipak u završnici Studenti rješavaju sve dileme, prvo je Zinaid Karadža postigao svoj treći gol, a Muhamed Mujić je s dva vezana gola ovjerio pobjedu Džemata SD Nedžarići rezultatom 3:7.

MNK Livac Ilijaš – Frisa 2:2

Bodove u ovom kolu su podijelili MNK Livac Ilijaš i Frisa. Enes Sačević je donio prednost Frisi od 0:1, što je bio rezultat prvog poluvremena. Poslije pet minuta igre u nastavku, Emrah Kahriman postiže gol za 1:1. Novo vodstvo Frisi sredinom drugog dijela donosi Ibrahim Palić, a konačnih 2:2 na pet minuta do kraja je postavio Bajro Spahić.

11. Juli Srebrenica – SU Futuro 4:4

U posljednjem meču večeri bodove su također podijelile i ekipe 11. Juli Srebrenica i SU Futuro. Golom Harisa Bašića 11. Juli je poveo u uvodnim minutama susreta, međutim Meris Sadiković i Suljo Džeko su režirali preokret za Futuro do odlaska na odmor. Poslije pet minuta igre u nastavku Haris Bašić postiže svoj drugi gol za 2:2. Do kraja meča ekipa Futura je imala vodstvo u dva navrata, Adis Fazlihodžić te još jedanput Suljo Džeko, međutim u oba navrata Alem Merajić je donosio izjednačenje ekipi 11. Jula te je susret završen rezultatom 4:4. S ovim rezultatom, SU Futuro je jedina ekipa koja je još uvijek bez poraza u ovoj sezoni.

U ovom kolu je slobodna bila ekipa Ilmijjini Ljiljani.

Pred ekipama je sada jednomjesečna pauza, a nakon čega će biti odigrana preostala tri kola grupne faze te završnica lige. Trenutno je vodeća ekipa Krajine s 19 bodova, dok MNK Livac Ilijaš ima 16 bodova. Na trećem mjestu je SU Futuro sa 15, a potom slijedi Frisa sa 10 bodova, te Wool Carpet s 9. Po 8 bodova imaju Ilmijjini Ljiljani, SenSu Al Hana i FC Gradski, Džemat SD Nedžarići je na 7 bodova. Na pretposljednjem mjestu je 11. Juli Srebrenica sa 6 bodova, dok Svitanje ima 3 boda. Obzirom da liga ove sezone broji neparan broj timova, jedna ekipa je slobodna svako kolo. Tako su dosad osam utakmica odigrale ekipe Krajine, Wool Carpeta i Džemata SD Nedžarići, dok preostale momčadi imaju po sedam utakmica iza sebe.

FAIR PLAY, VIŠE OD IGRE!