Odigrani susreti 4. kola Fair Play lige

Sinoć su u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odigrani susreti 4. kola malonogometne Fair Play lige, a gledali smo još pet utakmica. Uoči početka svakog susreta ekipe su se fotografisale sa zastavom Bosne i Hercegovine i na taj način simbolično obilježile nadolazeći Dan nezavisnosti BiH.

MNK Livac Ilijaš – Svitanje 6:1

MNK Livac Ilijaš je zadržalo maksimalan učinak i poslije ovog kola, dok je Svitanje pretrpjelo još jedan poraz. Ekipu Ilijaša je u vodstvo u četvrtoj minuti doveo Nedim Nahić, a na 2:0 je povisio Halil Sulejmanović. Svitanje preko Jasmina Macića smanjuje na 2:1 što je bio rezultat prvog poluvremena. Ipak Livac je u drugom poluvremenu opravdao epitet favorita i sa četiri nova pogotka došao do uvjerljive pobjede, a pogađali su još Eldar Mašić, Amar Dovadžija, Bajro Spahić, a konačnih 6:1 je svojim drugim golom na meču postavio Nedim Nahić.

Wool Carpet – 11. Juli Srebrenica 4:4

Odličan meč sinoć su odigrali Wool Carpet i 11. Juli Srebrenica, a obje ekipe su se na kraju morale zadovoljiti bodom, iako ekipa 11. Jula sigurno ima razloga da žali zbog propuštenog vodstva. Wool Carpet je došao do vodstva poslije desetak minuta igre preko Amera Ben – Alkhera, međutim 11. Juli golovima Harisa Bašića i Mahira Dure dolazi do preokreta i vodstva od 2:1 na poluvremenu. U drugom poluvremenu Adis Granilo je postigao dva pogotka za 11. Juli koji je vodio 4:1 na sedam minuta do kraja i činilo se da će doći do tri boda. Ipak, Wool Carpet u završnici postiže tri pogotka i stiže do jednog boda. Uz pomoć protivničkog golmana ponovo pogađa Ben – Alkher, a u završnici meča golove su postigli još Nedim Peljto i Medin Džanković za konačnih 4:4.

Krajina – SenSu Al Hana 4:3

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u susretu Krajine i SenSu Al Hana, a na kraju je ekipa Krajine stigla do punog plijena čime je zadržala prvo mjesto. Krajina dolazi do vodstva poslije autogola protivnika, ali Admir Hrvat brzo vraća stvari u egal te je 1:1 bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku Hrvat ponovo postiže gol i donosi preokret, ali radost SenSua je kratko trajala, obzirom da Sead Kapetanović i Amer Prijić vraćaju vodstva na stranu ekipe Krajine uoči posljednjih 10 minuta utakmice. Na minut do kraja Haris Sućeska povećava vodstvo Krajine, a konačnih 4:3 postavlja Anel Džananović.

Džemat SD Nedžarići – Frisa 2:8

Frisa je stigla do ubjedljive pobjede protiv ekipe Džemata SD Nedžarići koja je još jedanput podbacila. Poslije prvih 20 minuta Frisa je imala prednost od četiri pogotka, a “petarda” je pukla na startu drugog poluvremena. Potom Studenti s dva vezana gola smanjuju zaostatak, međutim u posljednjih pet minuta Frisa postiže tri pogotka i dolazi do uvjerljive pobjede. Tri gola za Frisu je postigao Ahmed Halilović, po dva puta su pogađali Nihad Eminović i Elmin Sinanović, a jedan gol je dodao Ibrahim Palić. Strijelci za Džemat su bili Elmir Zec i Ermin Bošnjaković.

FC Gradski – Ilmijjini Ljiljani 1:2

Neizvjesno do samog kraja je bilo u susretu između FC Gradski i Ilmijjini Ljiljani, a na kraju su Liljani ipak stigli do prve pobjede u ovoj sezoni. Abdullah Zahiragić i Dražen Šakić donose vodstvo Ljiljanima od 2:0, a Građani preko Haruna Tabakovića smanjuju na 1:2 prije odlaska na odmor. U drugom poluvremenu Gradski je napadao i tražio izjednačujući pogodak, dok Ljiljani nisu imali rješenja za raspoloženog mladog Kerima Smječanina na golu protivnika. Na kraju je izostala realizacija na obje strane te nije bilo promjena rezultata.

Ovo kolo je slobodna bila ekipa SU Futuro.

FAIR PLAY, VIŠE OD IGRE!