Odigrani mečevi 4. kola Fair Play lige

Jučer su u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odigrane utakmice 4. kola 11. sezone malonogometne Fair Play lige.

Za razliku od prošlog kola, ovoga puta smo gledali nekoliko rezultatski neizvjesnih ekipa, te prve prupuštene bodove za neke ekipe koje su u prva tri kola imale maksimalan učinak.

Na otvaranju programa Ilmijjini Ljiljani su u susretu u kome smo gledali veliku borbu savladali SD Nedžarići sa 4:3. Edin Palić je bio dvostruki strijelac za pobjedničku ekipu, a u listu strijelaca su se upisali i Sead Šmigalović i Nezir Aletić. Strijelci za Studente su bili Faris Salčinović, Merim Muminović i Mirnes Salihović.

Nakon tri pobjede, ekipe MNK 11. Juli Srebrenica i Frisa United su maksimalan učinak prekinule u međusobnom susretu koji je okončan bez pobjednika rezultatom 1:1. Pogađale su dvije “sedmice”, za Frisu Abdullah Zahiragić, a za sastav 11. Jula Haris Bašić.

Ekipa SenSu Al Hana je ostvarila treću pobjedu, a ovoga puta aktuelni prvaci su bili bolji od Al Aksa Teama rezultatom 6:3. Dženan Klačar je bio dvostruki strijelac, a u pobjedničkom sastavu u listu strijelaca su se još upisali i Amel Šabanović, Aid Tabak, Suad Čopra i Admir Hrvat. Za Al Aksu su pogađali Hašim Spahić, Talli Ahmad i Jahja Tulić.

Pravi Momci su stigli do druge ovosezonske pobjede u duelu protiv MNK Sokolje, a konačan rezultat je bio 4:3. Anel Hajradinović je postigao dva pogotka za Prave Momke, dok su Tajib Haskić i Bersem Herić dodali po jedan gol. Elmin Hajradinović, Hajro Omerović i Dino Bašović su postigli pogotke za ekipu Sokolja.

U posljednjem meču večeri Krajina – Plan 21 je deklasirala Malak Dream Team sa 10:1, te tako poslije četiri kola ostala jedina ekipa sa maksimalne četiri pobjede. Harun Handanović je postigao četiri pogotka, Hasan Hadžić je pogađao tri puta, Ahmed Kapetanović i Mirza Seferagić su dodali po jedan gol, uz jedan autogol protivnika. Jedini gol Malaka je djelo Mubina Husetovića.