Odigrane utakmice 5. kola Fair Play lige, slijedi pauza

Sinoć su u dvorani Osnovne škole “Umihana Čuvidina” u Sarajevu odigrane utakmice 5. kola 11. sezone malonogometne Fair Play lige, te sada ekipama učesnicama predstoji jednomjesečna ramazanska pauza.

Ovo kolo je počelo izuzetno uzbudljivom duelom Pravih Momaka i Frisa Uniteda, a susret je okončan bez pobjednika rezultatom 5:5. Bersem Herić, Tajib Haskić i Armin Mehmedić te dvaput Muhamed Šljivić su pogađali za Prave Momke. Na drugoj strani, a pored sjajnih odbrana na golu, Sedin Ibrahimović je postigao i dva gola za Frisu, uz po jedan gol Haruna Muftića i Emila Malagića, te jedan autogol protivnika.

U drugom meču večeri Ilmijjini Ljiljani su savladali momčad SenSu Al Hana sa 4:1. Iako je SenSu golom Suada Čopre stigao do prednosti, pobjedu Ljiljanima su donijeli Sanin Mulić, Bekir Mujetekić, te Sead Šmigalović sa svoja dva gola.

Do druge pobjede u ovoj sezoni je stigao MNK Sokolje, a čiji je tim sa 5:2 savladao Al Aksa Team. Dino Bašović i Hajro Omerović su postigli po dva pogotka za pobjednič tim, uz jedan gol Anela Ibrovića. Strijelci za Al Aksu su bili Adem Tulić i Hašim Spahić.

Krajina – Plan 21 je zadržala maksimalan učinak nakon pobjede rezultatom 4:2 protiv MNK 11. Juli Srebrenica. Harun Handanović je ponovo bio raspoložen u pobjedničkom sastavu sa dva postignuta pogotka, dok su po jedan gol dodali Mirza Seferagić i Hasan Hadžić. Strijelci za 11. Juli su bili Mustafa Alić i Samir Ahmetović.

Kolo je kompletirano nakon najefikasnijeg meča večeri, a sastav SD Nedžarići je sa 12:4 savladao Malak Draem Team te tako stigao do prvih bodova u ovoj sezoni. Po tri gola za studente su dali Muhamed Mujić, Ermin Bošnjaković i Almedin Halaba, uz jedan gol Eldina Durmiša i Mirnesa Salihovića, te autogol protivničkog tima. Za Malak je Irnas Čehajić također bio trostruki strijelac, dok se u listu strijelaca upisao i Mubin Husetović.