Borba za playoff se nastavlja – neizvjesne utakmice šestog kola Fair Play lige

U nedjelju 28.01.2018. godine očekuje nas osam uzbudljivih utakmica Fair Play lige. Na rasporedu su po četiri utakmice iz obje grupe. U prvoj utakmici grupe A snage će odmjeriti ekipe Svitanja i Krajine – Vita Plus. Favorit u ovom meču je ekipa Krajina – Vita Plus, koja bi se pobjedom bodovno izjednačila sa ekipom Hookah bar Mahala i učvrstila u vrhu, dok bi ekipa Svitanja porazom i umanjila šanse za prolaz u playoff. U drugoj utakmici u kojoj se sastaju Reunited i Grbavica Wool-line obje ekipe su pod imperativom pobjede, nadajući se da će iskoristiti posljednji voz za priključak ekipama koje prolaze u drugi krug takmičenja.

U susretu FIN – TVSA očekuje nas derbi začelja i borba za prve bodove, dok će ekipa Klesarstvo Kovačević imati težak zadatak da prekine pobjednički niz ekipe Fine Line i uhvati priključak za vodećim trojcem.


U grupi B situacija je, još uvijek, poprilično neizvjesna. U prvoj utakmici, bodovno izjednačene ekipe Ljiljana i Tempa, imat će priliku da pobjedom povećaju šanse za prolaz dalje, dok bi se ekipa Liten pobjedom protiv ekipe Sportske.ba i definitivno učvrstila u gornjem dijelu tabele.

Derbi kola u ovoj grupi očekuje nas između ekipa Zamm mC i Buća Potok Saplast. U slučaju pobjede, ekipa Buća Potok Saplast bi se učtvrstila na prvoj poziciji, dok bi sa tri boda ekipa Zamm mC znatno povećala šanse da bude među prve četiri ekipe na kraju prvog dijela. U posljednjoj utakmici grupe B, Restoran Tri Priče će učini sve da poremeti planove ekipe UFR Hadžići i ugrozi njihov plasman u četvrtfinale takmičenja.

Ukoliko želite gledati dobar futsal, uz mnogo lijepih poteza i borbenosti, pozivamo vas da u nedjelju 28.01. budete u sportskoj dvorani Ramiz Salčin i uživate!

FAIR PLAY JE OK!