NAJAVA DRUGOG KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

LJILJANI I FINE LINE IGRAJU DERBI DRUGOG KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

Piše: Nihad Eminović

Nakon pauze koja je uslijedila povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Huawei Fair Play liga nastavlja sa sportskim aktivnostima. U drugom kolu očekuje nas šest sureta, a derbi igraju ekipe Ljiljani i Fine Line.

U prošlom kolu ekipa Ljiljani zabilježila je poraz te će im ovaj meč biti prilika da upišu prve bodove, dok će Fine Line tražiti nova tri boda kako bi nastavili pobjedonosni niz. Obje ekipe igraju jak i napadački fudbal i sigurno je da će ovaj susret biti prava poslastica za sve ljubitelje futsala. Utakmica je na rasporedu od 19:30 sati.

Prvi susret drugog kola igraju ekipe SenSu i Tempo. Nošeni visokom pobjedom iz prvog kola, SenSu će pokušati da nastavi sa odličnim partijama, dok će ekipa Tempo tražiti iskupljene nakon poraza kojeg su doživjeli na otvaranju lige.

SU Futuro, ekipa koja je bila najučinkovitija u prošlom kolu, ovoga puta suočit će se sa mladom i poletnom ekipom SD Nedžarići. Nakon pobjeda iz prvog kola i jedna i druga ekipa tražit će nove bodove kako bi nastavili pobjedonosni niz.

Nakon poraza u prvom kolu, 11. juli Srebrenica imat će težak zadatak jer njihov protivnik je, ni manje ni više nego, dvostruki, uzastopni i aktuelni šampion ekipa Krajine. Krajišnici žele nastaviti sa pobjedama, dok će njihovi rivali pokušati osvojiti prve bodove ove sezone.

Zamm mC ima ulogu favorita u susretu protiv ekipe Klesarstvo Kovačević, koja će u ovom meču tražiti priliku za iskupljenje nakon visokog poraza u prvom kolu.

Zadnji susret drugog kola igraju ekipe Reunited i Svitanje. Obje ekipe su nakon prvog kola ostale praznih ruku te im je ovaj susret prilika za prve bodove. Ovaj meč je također jedan od derbija kola i zasigurno je da će nam ove dvije ekipe pružiti vrhunsku utakmicu.

Sve utakmice drugog kola Huawei Fair Play lige igraju se u nedjelju u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu. Pozivamo vas da dođete i uživate u najboljoj futsal atmosferi u gradu.

Fair Play, više od igre!