MOVISTAR INTER, BARCELONA, SPORTING I KAIRAT ALMATY FINALISTI UEFA FUTSAL LIGE ŠAMPIONA

https://img.uefa.com//MultimediaFiles/Photo/competitions/General/02/58/26/28//2582628_w1.jpg
Igrači Barcelone proslavaljaju plasman na azvršni turnir Futsal Lige Šampiona

Pripremio: Muamer Durić

Movistar Inter, Barcelona, Sportin i Kairat Alamty igraće na završnom turniru UEFA Futsal Lige Šampiona nakon što su bili pobjednici svojih grupa u Elitnoj rundi lige. Jedan od ova četiri kluba će biti domaćin završnice koja je planirana za kraj aprila 2019. godine. Titulu brani ekipa Movistar Inter koja je dva puta zaredom osvajala ovo najelitnije takmičenje.

Pobjednici grupe A: Movistar Inter (ESP)
Movistar Inter je prva ekipa koja je uspjela četiri godine zaredom da igra finale Lige Šampiona u formatu završnog turnira četiri ekipe. Ovo će im ujedno biti prilika da dostignu rekordnu treću titulu u nizu i šestu ukupno.

Pobjednici grupe B: Barcelona (ESP)
Nastupajući u grupi B, dvostruki šampion Barcelona pobijedio je u nedjelju Ugra Yugorsk i time se pridružio svojim španskim rivalima na završnom turniru. Biće to prilika za revanš trenutnim klupskim šampionima Evrope, ekipi Movistar Inter, koji su ih prošle godine pobijedili u polufinalnoj utakmici koja se igrala u Zaragozi.

Pobjednici grupe C: Sportin (POR)
Pobjednici Futsal Lige ŠAmpiona 2010. godine, ekipa Benfica, i ekipa Sportinga koja je tri puta učestvovala na završnom turniru Futsal Lige Šampiona, sastali su se u 12 portugalskih finala, ali nikada nisu odigrali utakmicu u evropskim takmičenjima sve do ove nedelje.
Benfica je zbog lošije gol razlike u prethodnim susretima ostvarenima u grupi morala pobijediti Sporting kako bi završila na prvom mjestu grupe C, kako bi se plasirala na završni turnir. Utakmica je obilovala mnoštvom prilika, ali su briljirali golmani u obje ekipe, te je utakmica završena rezultatom 1:1, što je značilo plasman igrača Sportinga na završni turnir. Sporting je igrao tri finala Futsal Lige Šampiona, od čega je poslednja dva izgubio od aktulenog šampiona ekipe Movistar Inter.

Pobjednici grupe D: Kairat Alamty (KAZ)

Dvostruki pobjednici Futsal Lige Šampiona, ekipa Kairat Almaty, do sada su učestvovali u svih 13 elitnih rundi takmičenja pod trenutnim formatom, te su plasiranjem na završni turnir povećali rekor koji drže po broju natupa na završnom turniru. Ovo im je osmi put da učestvuju na završnom turniru četiri ekipe, što je za jedan put više od ekipe Movistar Intera i dva puta više od Barcelone i Sportinga.

UEFA Futsal Liga Šampiona – konačna tabela Elitne runde takmičenja

FAIR PLAY, VIŠE OD IGRE!