MNK “CENTAR-ZAMM MC” OSVAJAČ IV. MEMORIJALNOG TURNIRA “RAMIZ SALČIN”

HRŠUMOVIĆ PROGLAŠEN NAJBOLJIM IGRAČEM TURNIRA, FONDACIJA “RAMIZ SALČIN” PONIJELA TITULU FAIR PLAY EKIPE

Piše: Nihad Eminović

 

Nakon tri dana izvanrednog futsala, dvanaest ekipa, fantastičnih pogodaka, sjajnih bravura četvrtog po redu memorijala “Ramiz Salčin, saznali smo i imena onih najboljih, kako u ekipnoj, tako i u kategoriji pojedinaca.

MNK “Centar-Zamm mC” su preokretom protiv ekipe SU “Fair Play” stigli do najvažnije pobjede i sa rezultatom 6:2 zasjali šampionskim sjajem, dok su njihovi protivnici morali da se zadovolje drugim mjestom. Trećoplasirana ekipa je bila Fondacija “Ramiz Salčin”, koja se ujedno okitila i titulom Fair Play ekipe turnira.

 

Za najboljeg igrača proglašen je Ibrahim Hršumović iz pobjedniče ekipe, najbolji golman je Fedža Jarebica iz ekipe vicešampiona, dok se titulom najboljeg strijelca okitio Haris Baručija (Liten) postigavši pet pogodaka.

 

Ramiz Salčin rođen je 13. maja 1954. godine u selu Gornji Igri, naselje Borač, Općina Gacko. Tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu bio je komadant Općinskog štaba T.O. Novi Grad – Sarajevo. Poginuo je 22. augusta 1992. u Saraj-Polju od snajperskog hica iz pravca Nedžarića. Zbog svoje hrabrosti i ratnih zasluga posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”, a dobitnik je i ordena “Zlatni grb s mačevima”. Njegovo ime u Sarajevu nose sportska dvorana, ulica i trg.

Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate!