Mirvić predvodi najbolji tim jedanaestog kola BH Telecom Fair Play lige

Džemat SD Nedžarići Fair Play ekipa kola, Sitniću Fair Play potez

 

Okončan je prvi krug takmičenja BH Telecom Fair Play lige, odnosno grupna faza. Od jedanaest ekipa koje su započele takmičenje, dalje ide samo njih osam, što znači da će i konkurencija u timskim i pojedinačnim nagradama od narednog kola biti manja. 

 

U široj konkurenciji kapiten Tempa, Muhamed Mirvić, odigrao je fenomenalnu partiju i sa pokerom golova sasvim zasluženo ponio titulu najboljeg igrača kola posljednjeg kola grupne faze BH Telecom Fair Play lige. Inače, ovo je bila druga uzastopna utakmica na kojoj je ovaj sjajni futsaler postigao četiri pogotka. 

U najbitnijoj utakmici sezone, Zejd Tvrtković je bio nerješiva enigma na golu Ilmijjinih Ljiljani i time dao svoj doprinos u pobjedi koja je značila prolaz u naredni krug, a njemu donijela mjesto “jedinice” među odabranih pet. 

Nakon teške povrede Kenan Džaferagić se, na radost svoje ekipe i mnogih drugih, vratio na futsal terene, a da odsustvo sa terena nije mnogo uticalo na ovog znalca pokazao je u prošlom kolu kada je sa dva pogotka predvodio ekipu do trijumfa i prvog mjesta na tabeli, te se sasvim zasluženo našao u timu kola.

Svi koji prate futsal poznaju mađioničara pod imenom Sead Kapetanović, a upravo je njegova kreativnost bila ključna iskra u pobjedi Krajine protiv ljutog rivala. Partija za pamćenje donijela je Seadu mjesto u idealnih pet.

Apotekari ove godine se mogu pohvaliti svojim igrama, a sigurno je da Sakib Ramić nametnuo kao prvo ime ove ekipe. Fantastična sezona krunisana je novim hat-trickom, a samim time i mjestom u prvoj petorci 11. kola BH Telecom Fair Play lige. 

 

Studenti su po treći put ove sezone proglašeni Fair Play ekipom kola, dok se titulom Fair Play igrača okitio kapiten Krajine, Elvis Sitnić.

Fair Play, više od igre!

fb-share-icon