Korona revolucija: Utakmice u Engleskoj neće trajati 90 minuta?

MANCHESTER, ENGLAND - JANUARY 03: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Virgil Van Dijk and Sadio Mane of Liverpool with Sergio Aguero of Man City during the Premier League match between Manchester City and Liverpool FC at Etihad Stadium on January 3, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)n

Gordon Taylor, predsjednik engleskog sindikata profesionalnih nogometaša, za BBC je rekao kako se pojavila opcija da u nogometu nakon koronapauze dođe do toga da poluvrijeme traje kraće od 45 minuta.

“Igrači nisu glupi. Moraju se uvjeriti da je nastavak sezone siguran po njihovo zdravlje i ta odluka treba biti njihov izbor. Ne znamo što će biti, ali znamo koje opcije i ideje se razmatraju. Od uvođenja mogućnosti do pet izmjena, preko skraćivanja poluvremena na kraće od 45 minuta, do igranja utakmica na neutralnim terenima”, rekao je Taylor.

Premiership bi se mogao nastaviti 8. juna, a tu je i ideja da se utakmice igraju na neutralnim stadionima izvan urbanih sredina.

Navijači do početka samih utakmica ne bi znali na kojem će stadionu igrati njihov klub i tako bi se izbjegla okupljanja.

 

Preuzeto sa sportske.ba!