Kip Zlatana Ibrahimovića bit će izmješten

Kip Zlatana Ibrahimovića koji je u januaru uklonjen s lokacije ispred stadiona Malmoa nakon što je u nekoliko navrata vandaliziran, vrlo vjerojatno će nakon obnove biti premješten na drugu lokaciju, objavljeno je u švedskom dnevniku Sydsvenskan.

Tri metra visokom zlatnom kipu, koji je postavljen u oktobru prošle godine, vandali su prvo otkinuli dio nosa, potom ga obojali srebrnom bojom, a na koncu mu otpilili i noge, nakon čega je statua uklonjena.

Sva oštećenja pripisuju se bijesnim navijačima Malmoa, koje je razljutilo to što je legendarni švedski reprezentativac i bivši igrač njihova kluba objavio da namjerava kupiti dionice Hammarbya, konkurentske momčadi iz Stockholma.

Gradsko vijeće je zatražilo pomoć od kluba pri odabiru nove lokacije.

Ibrahimović je trenutno pod ugovor s Milanom, u koji se vratio nakon što je dva mjeseca proveo u Stockholmu, gdje je vrlo često trenirao s momčadi Hammarbyja, što je potaknulo špekulacije o njegovom mogućem povratku u švedsku ligu.

No, to Ibrahimoviću još nije na pameti, jer se nakon nedavnog povratka u Milano oglasio na društvenim mrežama s porukom: “Bog se vratio”.

 

 

Preuzeto sa sportske.ba!