Kadrić predvodi najbolji tim 1/4 finala BH Telecom Fair Play lige

SU Futuro Hadžići Fair Play ekipa kola, Isiću Fair Play potez

 

Put do četiri najbolje ekipe BH Telecom Fair Play lige vodio je preko 1/4 finala takmičenja. Četiri utakmice koje su ponudile sve što možemo vidjeti na futsal terenima iznejdrile su i one najbolje, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

U magičnoj noći BH Telecoma, u meču između Davida i Golijata, briljirao je Kerim Kadrić koji je fenomenalnu partiju krunisao hattrickom, a uz sve to zajedno sa svojim saigračima ostvario podvig i plasman u polufinale, te je sasvim zasluženo ponio titulu najboljeg igrača kola.

Svoje mjesto među stativama najboljih pet pronašao je Kadrićev timski kolega, Damir Lindov, koji je pokazao da su godine samo broj i da njegovo sportsko srce još uvijek ima štošta za ponuditi, a on je ni manje ni više, nego ostvario “clean sheet” i zacementirao svoje mjesto u idealnom timu.

Sedin Torlak je još jednom pokazao o kakvom je asu riječ. U uvjerljivoj pobjedi SenSu Al Hane, iskusni lisac je diktirao igrom svoje ekipe, a pored fantastičnog defanzivnog učinka protivničku mrežu je tresao dva puta i na taj način bio prvo ime svoje ekipe na putu do top četiri ekipe lige, što mu je po defoltu obezbijedilo mjesto u timu kola.

Još jedan iskusni as, Nijaz Mulahmetović, bio je motorni pogon svoje ekipe Zamm mC u najdramatičnijoj utakmici 1/4 finala. Trener futsal premijerligaša, FC Centar, vodio je iskusno svoj tim do pobjede i sa tri fantastična pogotka pokazao da još nije za “staro gvožđe”, i sebi izborio mjesto u najboljih pet kola.

Mašinovođa Tempa, Muhamed Mirvić, ne posustaje, a sve dok je on u punom pogonu njegova ekipa po nepisanom pravilu pobjeđuje. Nova dva pogotka iz igre, i sigurna završnica u penal seriji dovoljni su dokazi da se ovaj vrni golgeter ponovo nađe svoje mjesto među fantastičnih pet.

 

Iako su pretrpjeli bolan poraz, ekipa SU Futuro Hadžići su ostali dostojanstveni i time zaslužili Fair Play nagrade u obje kategorije, od kojih je onu u pojedinačnoj kategoriju dobio trener ekipe, Emir Isić.

Fair Play, više od igre!