Juventus i Barcelona mijenjaju igrače kao na NBA tradeu: Uključeno je čak sedam imena

Tuttosport piše da Juventus i Barcelona rade na trostrukoj razmjeni igrača u sljedećem prijelaznom roku u NBA trade stilu.

Navodno su čelnici italijanskog i španskog prvaka blizu ideje razmjene fudbalere na tri pozicije.

Najzvučnija je ona u veznom redu – Barcelona je jako zagrijana za Miralema Pjanića, a BiH veznjak ne bi imao ništa protiv odlaska u Barcelonu u 30. godini. U suprotnom smjeru krenuo bi Brazilac Arthur, 23-godišnjak kojeg u Torinu iznimno cijene.

Razlog ove razmjene leži u Juventusovoj želji da pomladi ekipu i uštedi na plaćama budući da bi ih Arthur godišnje izašao jeftinije nego Pjanić koji navodno već ima dogovor s Barcelonom.

Sada je sve na Barceloni i Arthuru – veznjaku se baš i ne ide iz kluba.

Druga razmjena tiče se bekova. Barcelonin 26-godišnji Portugalac Nelson Semedo otišao bi u Juventus, a u Kataloniju bi stigao Italijan, 27-godišnji Mattia De Sciglio. Blaugrani je potreban defenzivno kvalitetan bek koji može pokriti obje strane, što De Sciglio jest, a Juventus bi ga pustio bez problema budući da je u statusu zamjene.

Semedo, ofanzivniji tip beka, gotovo idealno bi došao Staroj dami na desnoj strani u konkurenciji Danila i Juana Cuadrada.

U trećem tradeu u Torino bi preselio 20-godišnji francuski wonderkid Jean-Clair Todibo koji je trenutno na posudbi u Schalkeu, no Nijemci sigurno neće imati sredstava za zadržati ga i sljedeće sezone.

Juventus je Francuza pratio i prije transfera u Barcelonu pa bi ga volio imati pod ugovorom dok bi Barceloni u ovoj kombinaciji pripali ili 25-godišnji Daniele Rugani ili Cristian Romero.

Italijan Rugani peta je opcija Maurizija Sarrija na poziciji stopera i izvjesno je da će uskoro napustiti klub, dok 22-godišnji Argentinac Romero igra na posudbi u Genoi. Juventus je spreman odreći se Romera u nekoj od potencijalnih razmjena unatoč tome što ga se smatra jednim od najtalentiranijih stopera Serie A.

 

Preuzeto sa sportske.ba!