Izabrani najbolji pojedinci i najbolja ekipa 6. kola

U nedjelju 7. maja utakmicama 6. kola nastavljena je 11. sezona malonogometne Fair Play lige, a nakon čega su izabrani najbolji pojedinci i najbolje ekipe.

Za Fast Energy Fair Play ekipu 6. kola izabran je Malak Dream Team, ekipa koja je u ovom kolu napravila samo dva prekrašaja.

Nagrada za Fair Play igrača 6. kola ide u ruke Medina Džankovića (Pravi Momci), koji je pokazao da je fair-play na prvom mjestu.

Sponzor rubrike Caffe Restaurant & Pizzeria HAPPY će ga nagraditi večerom za dvoje.

Za Igrača 6. kola glasovima pratioca naše lige izabran je Harun Kahrić (SD Nedžarići), a koji je napravio prevagu i s dva pogotka predvodio svoju ekipu do pobjede protiv MNK 11. Juli Srebrenica.

Sponzor rubrike Me Gusta cafe & restaurant nagrađuje ga večerom za dvoje.

Imali smo težak izbor pri odabiru najboljeg tima, ali kako to obično biva, detalji su odlučivali i donesena je odluka o najboljih pet iz prošlog kola.

Našid Velispahić (SD Nedžarići) – Odličan na golu Nedžarića, a koji je zaustavljao izuzetno dobre pokušaje ekipe MNK 11. Juli Srebrenica, te tako omogućio svojoj ekipi da upiše drugu pobjedu u ovoj sezoni (5:2),

Ibrahim Palić (Ilmijjini Ljiljani) – Sa četiri pogotka bio je prvo ime u visokoj pobjedi svoga tima protiv Malak Dream Teama (12:2).

Muhamed Šljivić (Pravi Momci) – Uprkos porazu njegovog tima od sastava Krajina – Plan 21 (3:5), Šljivić je uz jedan postignut pogodak i izuzetno borbenu izvedbu pokazao da je jedna od ključnih karika u igri svoje ekipe.

Mirza Seferagić (Krajina – Plan 21) – Navedeni trijumf Krajine protiv Pravih Momaka je režirao Seferagić. Krajina je početkom drugog dijela imala tri pogotka zaostatka, a nakon što je smanjila na 3:2, na scenu je stupio Seferagić koji je het-trikom u posljednjih desetak minuta utakmice donio pobjedu svojoj ekipi (5:3).

Harun Kahrić (SD Nedžarići) – Uz golmana Velispahića sa svoja dva pogotka je napravio je prevagu i donio pobjedu Studentima protiv MNK 11. Juli Srebrenica (5:2), te su ga pratioci Fair Play lige nagradili priznanjem za igrača kola.

fb-share-icon