Izabrani najbolji pojedinci i najbolja ekipa 4. kola

U nedjelju 12. marta odigrane su utakmice 4. kola malonogometne Fair Play lige, a nakon čega su izabrani najbolji pojedinci i najbolje ekipe.

Za Fast Energy Fair Play ekipu 4. kola izabrana je Krajina – Plan 21, kojoj je to drugo takvo priznanje ove sezona, a igrači ove ekipe su u toku cijelog susreta napravili samo dva prekršaja.

Nagrada za Fair Play igrača 4. kola ide u ruke Tajiba Haskića (Pravi Momci), koji je odlučio vratiti loptu protivniku nakon igranja ruke, a obzirom da je protivnički igrač naštimao loptu rukom misleći da je već bio sviran prekid.

Sponzor rubrike Caffe Restaurant & Pizzeria HAPPY će ga nagraditi večerom za dvoje.

Za Igrača 4. kola glasovima pratioca naše lige izabran je drugi put ove sezone izabran Harun Handanović (Krajina – Plan 21), a koji je čak četiri puta tresao mrežu Malak Dream Teama.

Sponzor rubrike Me Gusta cafe & restaurant nagrađuje ga večerom za dvoje.

Izbor za idealnu petorku je ovaj put bio mnogo lakši nego u proteklim kolima, obzirom da su petorica igrača naročito odigrali zapaženu ulogu.

Sedin Ibrahimović (Frisa United) – Bio je odličan među stativama Frise, te je u derbiju kola protiv MNK 11. Juli Srebrenica (1:1) pomogao svojoj ekipi da ostane neporažena i poslije četvrtog kola.

Mirnes Salihović (SD Nedžarići) – Povratnik u ligi ove sezone u utakmici protiv Ilmijjinih Ljiljana je podsjetio na neka prethodne sezone. I uprkos činjenici da je ekipa SD Nedžarići poražena u ovom meču (3:4), Salihović je odigrao dobru utakmicu i uz to postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca.

Dženan Klačar (SenSu Al Hana) – Najbolji igrač lige u prošloj sezoni je dobru formu prenio i u ovu, te pokazao da je i pored iskusnijih igrača jedna od najvažnijih karika u ekipu aktuelnog prvaka. Uz dva pogotka Klačara SenSu je stiga do treće ovosezonske pobjede protiv Al Aksa Teama (6:3).

Edin Palić (Ilmijjini Ljiljani) – Raspoloženost Palića bila je presudna za pobjedu Ilmijjinih Ljiljana protiv SD Nedžarići (4:3), a osim dobre izvedbe bio je i dvostruki strijelac.

Harun Handanović (Krajina – Plan 21) – Sa četiri postignuta pogotka Handanović je presudio Malak Dream Teamu (10:1) i prevodio Krajinu do četvrte ovosezonske pobjede, a što mu je donijelo po drugi put u ovoj sezoni epitet najboljeg igrača kola.