Izabran najbolji tim polufinala Fair Play lige

Došli smo do same završnice Fair Play lige. Protekle nedjelje igrani su susreti polufinala kada smo saznali imena ekipa koje će se boriti za trofej najboljeg u 10. sezoni. U dva izuzetno neizvjesna susreta nekoliko igrača je napravilo prevagu, a mi smo odabrali najboljih pet.

Golman SenSu Al Hane Enes Dorić je odradio dobar posao na golu svoje ekipe u susretu protiv FC Gradski. Doza sigurnosti na golu koju je davao svojoj ekipi je pomogla njegovim saigračima da više energije usmjere prema naprijed.

Ekipi Frise je nedostajalo malo sreće da dođe do finala, a da je to uspjela svakako bi najzaslužniji bio Kenan Velagić, koji je bio najbolji pojedinca susreta protiv MNK Livac Ilijaš, pritom postigavši dva gola.

Liderske odlike i iskustvo Sedina Torlaka su još jedanput došli do izražaja. Iskusni fudbaler je unio dodatnu čvrstinu u odbranu SenSu Al Hane, a pritom je dobro komandovao ekipom i usmjeravao svoje saigrače.

Prvo ime u ekipi MNK Livac Ilijaš još jedanput je bio Bajro Spahić, koji je tako pokazao da se radi o jednom od najboljih igrača lige. Uz gol i asistenciju te uspješno realizovan penal u penal seriji je odigrao ključnu ulogu u plasmanu svoje ekipe u finale.

Još jedanput ove sezone svoje mjesto u idealnom timu je pronašo Dženan Klačar, koji sigurno važi za jednog od najzahvalniji igrača lige. S dva postignuta pogotka pripadaju mu velike zasluge za plasman SenSua u finala, a također je voljom navijača izabran i za najboljeg igrača polufinala.

fb-share-icon