Izabran najbolji tim 7. kola Fair Play lige

Prošle nedjelje su odigrani mečevi 7. kola Fair Play lige, a kako je to već postala navikla i ovaj put smo izabrali najbolji tim kola.

Na golu naše idealne petorke je Zejd Tvrtković, golman Ilmijjinih Ljiljana. Osim nekoliko važnih intervencija u trenucima kada se lomila utakmica, on je pokazao odličan osjećaj za igru i u situacijama kada treba izaći na loptu, postaviti odbranu ili uposliti saigrače.

Jedan od junaka pobjede Svitanja u ovom kolu je bio Haris Glogić, a koji je uz dva postignuta pogotka u ključnim trenucima utakmice predvodio svoju ekipu do prve pobjede u ovoj sezoni.

A koliko je važna karika u uigranoj ekipi MNK Livac Ilijaš i u ovom kolu je pokazao Amar Dovadžija, koji je namjestio nišanske sprave i čija je ljevica preciznim udarcima dvaput pogađala mrežu protivnika.

Po navici u ovom kolu smo gledali još jednu dobru izvedbu Seada Kapetanovića. Krajina je nastavila s dominacijom, a s tri pogotka Kapetanović se izjednačio i na vrhu liste strijelaca.

Tri pogotka, odlična završnica i borbeni duh Abdullaha Zahiragića nisu prošli nezapaženi, te je on u anketi izabran za najboljeg igrača ovog kola. Ilmijjini Ljiljani su stigli do tri boda, a Zahiragić je drugi meč u nizu bio najbolji pojedinac svoje ekipe.

fb-share-icon