Izabran najbolji tim 5. kola Fair Play lige

U nedjelju su odigrani mečevi 5. kola Fair Play lige, a nakon čega je odabran i idealni tim kola.

Na golu naše najbolje petorke po drugi put ove sezone je Ismir Somun, golman Krajine. On je u susretu protiv Frise zaključao svoju mrežu i odigrao još jedan meč bez primljenog gola.

Koliko je važan za igru SU Futuro Irfan Hasanović je pokazao i u ovom kolu, a sa dva pogotka je odigrao presudnu ulogu u pobjedi protiv MNK Livac Ilijaš.

Osim što izgledom podsjeća na Erlinga Haalanda mladi Faris Salčinović je u ovom kolu imao i završnicu na nivou poznatog Norvežanina. On je bio trostruki strijelac u pobjedi Džemata SD Nedžarići koji je upisao prve bodove u ovoj sezoni.

Još jedno ime koje je ekipu Studenata predvodilo do prve ovosezonske pobjede je Muhamed Mujić, koji je u svom prvom meču za Džemat pokazao o kakvom se finišeru radi te je također triput tresao mrežu Ilmijjinih Ljiljana čime je zaslužio da se nađe i u konkurenciji za igrača kola.

Sead Kapetanović je i u ovom kolu pokazao o kakvom se futsaleru radi i sigurno da ga je užitak gledati na parketu. On je postigao dva i namjestio jedan gol za Krajinu u trijumfu nad Frisom, a što su prepoznali pratitelji naše lige koji su ga izabrali za igrača kola.