INTERVJU SA HUSEINOM HASIĆEM, KAPITENOM “LJILJANA”


U “OKRŠAJU” SENSU – LJILJANI, OČEKUJTE SIGURNU POBJEDU LJILJANA

Pripremio: Muamer Durić

Ekipa Ljiljani drugu godinu zaredom je učesnik Fair Play lige. U svojoj premijernoj sezoni pokazalo se da se radi o ekipi koja u svojim redovima ima vrsne poznavaoce futsala, a igre koje Liljani pokazuju u sezoni 2018/2019 su to i potvrdile. Ljiljani su osvojili peto mjesto nakon jedanaest odigranih kola, čime je obezbjeđeno učešće u playoff-u lige.

Kapiten ekipe i pravi vođa na terenu je Husein Hasić. Onima koji prate igre Ljiljana znaju sa kojom strašću „Kapetan Husein“ predvodi svoje igrače. Znanje, požrtvovanost i temperament su odlike kapitena Ljiljana koji je svojevremeno igrao za MNK „Kaskada“, koja u svjojoj bogatoj historiji ima četiri titule prvaka BiH. Razgovarali smo sa Huseinom o Fair Play ligi, počecima i putu njegove ekipe, sa osvrtom na grupnu fazu i ambicijama u nastavku takmičenja, ali i o njegovim fudbalskim uzorima.

Prije svega, zahvaljujemo se što ste se odazvali na naš poziv i odvojili svoje dragocjeno vrijeme. Na koji način ste saznali za Fair Play ligu i koji su Vaši počeci u okviru ovog projekta?

Hvala Vam na pozivu, veliko zadovoljstvo je biti Vaš sagovornik. Za projekat koji slovi kao „Fair play liga“ sam saznao preko svojih prijatelja i Vaše facebook stranice.

Ovo je Vaša druga sezona u kojoj nastupate za ekipu Ljiljani, kakvi su Vaši utisci o samom takmičenju, njegovom karakterističnom konceptu (promovisanje fair playa) i kvalitetu futsala koji se prikazuje? Šta mislite o novom formatu takmičenja sa 12 ekipa smještenih u jednu grupu?

Ovo takmičenje je doista opravdalo sam  naziv „Fair play“, te je zaista čast biti dio  projekta koji je prije svega humanitarnog karaktera. Također, ovo je mnogo više od sportskog takmičenja i igre, prije svega mislim na sklapanje novih prijateljstava. Što se tiče novog formata takmičenja, mislim da je uticao i na kvalitet lige i veću šansu za prolazak u knock-out fazu.

Kapiten Hasić u akciji
Kapiten Hasić u akciji

U toku sezone  ekipa Ljiljani je poprilično promijenila igrački kadar, dovedena su nova pojačanja. Kako biste uporedili ovaj sastav u odnosu na prošlogodišnji?

Budući da je prošla godina bila naše prvo pojavljivanje u ovom natjecanju, prezadovoljni smo našim premijernim nastupom. U odnosu na prethodnu sezonu, očigledan je nedostatak našeg ponajboljeg igrača Esmira Hasanovića. Samim time,  bili smo primorani na dovođenje novih igrača i promjenu igračkog kadra.

Ekipa Ljiljani je prošle sezone, koja joj je bila premijerna sezona u Fair Play ligi, igrala vrlo zapaženu ulogu i našli su se u četvrtfinalu, gdje su nakon penal završnice izgubili od ekipe Krajina, koja je na kraju i osvojila ligu u sezoni 2017/2018. Ove sezone ste nastavili da prikazujete dobru igru – kako biste opisali kompletan nastup ekipe u grupnoj fazi takmičenja?

Da se osvrnem na prošlu godinu i četvrtfinale sa ekipom Krajine, gdje smo nezasluženo poraženi. Mislim da smo u toku regularnih 40 minuta igre bili puno bolja ekipa, ali nismo bili miljenici sreće i doživjeli smo poraz u izvođenju penala. Što se tiče grupne faze ove sezone, mislim da smo pokazali da smo ozbiljna ekipa, gdje smo dobili utakmice koje smo trebali dobiti, međutim i one koje smo izgubili, nedostatak iskustva je bio presudan faktor.

Vaš protivnik u četvrtfinalu je SenSu, sa kojima ste u regularnom dijelu sezone odigrali fantastičnu utakmicu, ali i izgubili rezultatom 2:3. Kakav meč očekujete i kakve su ambicije ekipe uopće u doigravanju?

Kao što sam i rekao u prethodnom pitanju, naše greške su dovele do toga da izgubimo tu utakmicu. Protivnici su iskoristili svoje šanse, dok smo mi mogli žaliti samo za našim propuštenim. Da budem iskren, sve osim pobjede u četvrtfinalu bi bilo iznenađenje, dakle očekujem naš siguran prolaz u polufinale.

Šta je tajna uspješnosti Vaše ekipe? Koji je univerzalni recept za uspjeh jednog tima?

Tajna uspješnosti naše ekipe je edeb, sabur i borba, te mislim da su to temelji na kojima se gradi svaka dobra ekipa.

 Ekipa LjiljaniEkipa Ljiljani

Prognoza četvrtfinalnih utakmica Huawei Fair Play lige:

  • SU Futuro – Krajina
  • Fine Line – Tempo
  • SenSu – Liljani
  • Zamm mC – Reunited

Što se tiče prvog susreta, po mom mišljenju apsolutni favorit je ekipa „SU FUTURO“.

U susretu između ekipa Fine line i Tempo, očekujem neizvjesnu utakmicu, ali dajem prednost Tempu.

Iz okršaja SenSu – Ljiljani, očekujte sigurnu pobjedu Ljiljana.

I posljednji susret  Zamm mC – Reunited, nema se tu šta puno prognozirati, ekipa koja slovi za potencijalnog osvajača je ekipa Zamm mC.

Željezničar ili Sarajevo?
Sarajevo

Talenat ili Rad?
Rad

Messi ili Ronaldo?
Ronaldo

Falcao ili Ricardinho?
Falcao

Najbolji fudbaler svih vremena?
Zinedine Zidane

Vaš fudbalski uzor i igrač čiji je stil igre Vama najviše odgovara.
Cristiano Ronaldo

Za kraj, Vaša poruka mlađim osobama koji sanjaju da jednog dana postanu sportske zvijezde.

Nikada ne odustajte od svojih snova, pratite vaše želje,  postavite sebi visoke prioritete i uz Allahovu dž.š. pomoć, očekujte velike rezultate.

 

FAIR PLAY, VIŠE OD IGRE!