HUAWEI FAIR PLAY LIGA U NOVOM RUHU DVORANE “RAMIZ SALČIN”

ZADNJE KOLO GRUPNE FAZE IGRA SE U FRIŠKO RENOVIRANOJ DVORANI NA MOJMILU

Piše: Nihad Eminović

 

Nakon kratkog odsustva, Hauwei Fair Play liga vraća se svom najdražem domu, sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu. Novo ruho dvorane i parket punog sjaja iščekuju nas da ponovo donesemo najatraktivniji futsal i najljepšu atmosferu tamo gdje oni i pripadaju.

Iako su poznata imena ekipa koje prolaze u “knock out” fazu, zbog prestiža ali i rivaliteta određnih ekipa, pred nama je novih šest uzbudljivih mečeva kojima će se ujedno i završiti prvi krug takmičenja Huawei Fair Play lige.

 

Zadnje kolo grupne faze otvaraju ekipe Reunited i SD Nedžarići. Nakon niza loših razultata momčad Reuniteda, koja je apsolutni favorit, ima dobru priliku da povrati samopouzdanje pobjedom nad ekipom SD Nedžarići, koja za triumf i bodove ne zna još od prvog kola.

Drugi susret je meč između ekipa koje spadaju u sami vrh pretendenata na titulu. Drugoplasirana ekipa Zamm mC snage će odmjeriti sa trećeplasiranom ekipom lige , SenSu, a s obzirom na kvalitet i jedne i druge ekipe pred nama je meč vrijedan svake pažnje.

Stari rivali, odnosno prošlogodišnji finalisti, sastaju se u trećem meču jedanaestog kola Huawei Fair Play lige. Aktuelni šampioni, ekipa Krajine, bi u slučaju triumfa protiv vodeće ekipe lige, Fine Line, u velikoj mjeri pokazali da su nešto lošiji rezultati u predhodnim kolima iza njih, dok bi njihovi protivnici pobjedom malo ublažili gorak okus poraza u najvažnijoj utakmici prošle sezone. Svi koji vole futsal i uživaju u ovoj igri, znajte da se ovakav meč se ne propušta.

U četvrtoj utakmici sastaju se ekipe Svitanje i Ljiljani. Iako se Svitanje već oprostilo od naredne runde, njihov napadački pristup igri može nanijeti probleme svakom protivniku, naročito u trenutcima kad ne osjećaju pritisak, dok bi Ljiljanima pobjeda značila bolji plasman unutar prvih osam.

Komšijski derbi igra se u petom meču ovog kola, a sastaju se ekipe SU Futuro i Zovik. Hadžićani su se svojim igrama nametnuli za jednu od ekipa koja cilja na sami vrh, dok će momci iz Zovika odigrati svoju zadnju utakmicu u ovoj sezoni. S obzirom da svi komšijski derbiji širom svijeta pružaju najveće uzbuđenje, ništa menje nije očekivati i u ovom susretu.

Zadnji susret prvog kruga takmičenja Huawei Fair Play lige igraju 11. Juli Srebrenica i Tempo. Tempo je u zadnjih nekoliko kola podigao formu, te nošeni timskim duhom i igrom uspijeli su izboriti narednu rundu, dok su njihovi protivnici već odavno spakovali svoje kofere. Tempu bi pobjeda značila siguran ostanak na sedmoj poziciji, dok bi triumf protivničkoj ekipi priredio svečani ispraćaj.

 

Huawei Fair Play liga se vraća svome domu koje ima novo ruho, a upravo je to dovoljno da dođete i budete sa nama i ovo nedjeljno poslijepodne i uživate u najatraktivnijem futsalu i najljepšoj sportskoj atmosferi u gradu.

 

Fair Play, više od igre!