Grupna faza Fair Play lige se bliži kraju

Veliki broj timova u utrci za rezervaciju preostalih mjesta u play off-u

Prva nedjelja u mjesecu februaru donosi nam nastavak takmičenja u Fair Play ligi. Kako se grupna faza bliži kraju, sve su izvjesnija imena ekipa koje su obezbjedile karte za prolazak u narednu rundu takmičenja, te one mogu sa manje pritiska odigrati preostale susrete u grupama. Sa druge strane imamo ekipe, u obje grupe, koje su u borbi da pobjedama uhvate „posljednji voz“ za play off. Upravo zbog borbe za preostala mjesta koja vode u naredni krug takmičenja, 7. kolo Fair Play lige donosi nam nekoliko zanimljivih susreta.

Naredno, sedmo kolo Fair Play lige, donosi nam četiri susreta u Grupi A i dva susreta u Grupi B.

U prva dva susreta grupe A sastaju se ekipe FIN i Svitanje, odnosno TVSA i Reunited. Ekipama Svitanje i Reunited potrebne su pobjede kako bi ostale u igri za play off, dok su ekipe FIN i TVSA ostale bez ikakvih šansi za plasman u naredni krug.

Derbi Grupe A igraju ekipe Krajina Vita Plus i Grbavica Wool-line. Ekipa sa Grbavice ima imperativ pobjede kako bi imali teoretske šanse prolazak dalje, dok bi Krajišnici pobjedom u ovom susretu ovjerili kartu za narednu rundu takmičenja.

Slična je situacija i u posljednjem duelu Grupe A u kojem će snage odmjeriti ekipe Klesarstvo Kovačević i Hookah Bar Mahala. Hookah Bar Mahala je već obezbjedila play off, dok Klesarstvu Kovačević samo tri boda donose nadu o učestvovanju u završnici lige.


Grupa B donosi nam dvije veoma zanimljive utakmice. U prvoj utakmici 7. kola Fair Play lige ekipa Sarix Pozitiva dolazi na megdan drugoplasiranoj ekipi Litena. Liten je već u dobroj poziciji za prolaz dalje, a pobjedom u ovom duelu to bi i potvrdili, dok ekipa Sarix Pozitive mora osvojiti sva tri boda, i nadati se kiksu direktnih rivala, za plasman na jednu od pozicija koje vode u dalji krug takmičenja.

Popularni Bućosi, u drugom meču Grupe B, igrat će sa ekipom Ljiljani. Ekipa iz Buća Potoka suvereno drži prvu poziciju u svojoj grupi i već su zakupili mjesto u „knock out“ fazi, dok bi se ekipa Ljiljani pobjedom približila ostvarenju željenog cilja.

Pozivamo vas da zajedno sa nama, u nedjelju 04.02.2018. godine, dođete u dvoranu „Ramiz Salčin“ i podržite svoje favorite u sedmom kolu Fair Play lige, a kao što smo i navikli, dobrog druženja i vrhunskog futsala ni ovoga puta neće izostati.

FAIR PLAY JE OK!