Fudbaleri bojkotuju nastavak sezone: Premiership se neće nastaviti

Sve veći broj igrača klubova u Premier ligi ne želi da se sezona nastavi dok se situacija sa pandemijom koronavirua ne smiri, što predstavlja veliki problem nastojanju Fudbalske asocijacije za povratak na teren u narednim sedmicama, prenosi ESPN.

Sezona u Premier ligi je prekinuta 13. marta, a uprkos tome što postoji plan po kojem bi sezona mogla da bude nastavljena, brojni igrači su izrazili ozbiljno nezadovoljstvo oko igranja dok pandemija još traje.

“Veliki broj igrača se ne osjeća lagodno zbog povratka na teren. U ligi jedino situaciju ozbiljno shvataju kada neko u klubu umre. Sa tugom ćemo se sjećati ovog perioda”, rekao je za ESPN jedan izvor iz Premier lige.

Za razliku od Serije A, La Lige i Bundeslige, iz Premier lige nisu objavili nikakav protokol kako bi igrači trebalo da se vrate na treninge. Za petak je zakazan sastanak na kojem će se raspravljati o nastavku sezone, uprkos sve većem otporu za to, čak i pred praznim tribinama. Iz Vlade Velike Britanije su poslali jasnu poruku Premier ligi i klubovima da bi takmičenje trebalo da bude nastavljeno što prije, dok je iz Evropske fudbalske unije ligama poručeno da naprave plan po kojem će se sezona nastaviti do 25. maja.

Međutim, igrači ne žele da igraju dok su na snazi trenutne mjere po kojem moraju da održavaju potrebnu razdaljinu. To je jedan od razloga zašto nisu svi igrači koristili sve ono što im je na raspolaganju u klubovima koji su polako počeli sa treninzima. Arsenal je prvi klub čiji igrači su se vratili treninzima, uz poštovanje protokola, a zatim su i još neki, ali ne svi.

Preuzeto sa sportske.ba