Fair Play liga: Poznati svi učesnici završnice takmičenja

Proteklog vikenda, tačnije u nedjelju 25.02.2018. godine, odigrano je posljednje kolo grupne faze Fair Play lige i samim tim riješene sve nedoumice oko prolaza u play off. Gledaoci koji su bili na tribinama dvorane “Ramiz Salčin” mogli su da uživaju u veoma zanimljivim susretima koje nam je donijelo ovo kolo.

Prvu utakmicu posljednjeg grupnog kola igrale su ekipe Sarix Pozitiva i Ljiljani. Ekipi Ljiljani je bila potrebna pobjeda kako bi osigurali treću  poziciju Grupe B i obezbjedili prolaz dalje. Iako su veoma loše otvorili utakmicu i bili u rezultatskom deficitu u dva navrata, velikom borbom i željom uspjeli su da u drugom poluvremenu regrupišu svoje redove i preokrenu meč u svoju korist, te ovom pobjedom izbore mjesto u završnici lige.

Naredni meč donio je duel između ekipa Fine Line i Reunited. Ekipi Fine Line je trebala pobjeda kako bi zadržala prvu poziciju u Grupi A, te tako omogućila sebi lakšeg protivnika u play off-u, dok je Reunited mogao potpuno rasterećeno ući u utakmicu jer su u prethodnom kolo ostali bez šansi za plasman dalje. Utakmica je ponudila veoma dobru igru i na jednoj i na drugoj strani, sa dosta lijepih poteza i pogodaka. Na kraju, ponajviše zahvaljujući boljoj fizičkoj spremi i široj klupi, ekipa Fine Line upisuje nova tri boda i sa prve pozicije odlazi u knock out fazu takmičenja.

Buća Potok Saplast su još jednom pobjedom osigurali prvu poziciju u Grupi B i najvili kandidaturu za najsjajnije odličje. Ovoga puta bolji su bili od ekipe UFR Hadžići, koji su ovim porazom završili ovosezonsko učešće u Fair Play ligi.

Kao i ekipa iz Buća Potoka, tako je ekipa Zamm mC sigurno jedna od favorita da na kraju sezone bude na najvišem postolju. „Zammovci“ su u duelu protiv ekipe Liten izborili novu pobjedu i zauzeli drugu poziciju u Grupi B, dok je ekipa Liten, iako poražena, uspjela da izbori plasman i sa četvrte pozicije plasira se u završnicu takmičenja.

Najefikasnija ekipa posljednjeg kola bila je ekipa Krajina Vita Plus. Krajišnici su u posljednjem kolu savladali ekipu Klesarstvo Kovačević i, upravo zahvaljujući ovoj visokoj pobjedi, zbog gol razlike zauzeli drugu poziciju u Grupi A.

Zbog nedolaska protivnika, ekipe Grbavica Wool-line, Hookah Bar Mahala i Sportske.ba slavile su pobjede službenim rezultatom.

Trenutno slijedi sedmica pauze na terenima Fair Play lige, a zatim, u narednom mjesecu nas očekuju neizvjesne knock out utakmice play off-a, kao i početak Junior Cup-a.

FAIR PLAY JE OK!