Englezi donijeli zvaničnu odluku: Potvrđena doigravanja, neko mora ispasti

Engleska fudbalska liga objavila je u četvrtak saopštenje u kome se navodi da će bez obzira na rasplet sezone biti ispadanja i promocije u Championshipu, Ligi 1 i Ligi 2.

Engleska fudbalska liga (EFL) objavila je niz odluka koje se tiču tri profesionalne lige u njenoj nadležnosti. Potvrđeno je da će ispadanja i promocije biti i u slučaju da se sezona ne nastavi.

Potvrđeno je da će doigravanja biti odigrana, ali najviše sa po četiri tima.

EFL je navela da je za donošenje bilo kakve odluke o sudbini sezone potrebno da se složi po 51 (ukupno 71 glas) odsto klubova iz sva tri ranga.

Kako sada stvari stoje, najkomplikovaniji će pregovori biti u Ligi 1 u kojoj je veliki broj klubova pri stavu da se sezona ne nastavi. Ipak, pregovori su ‘zapeli’ kada su Sunderland, Portsmouth i Ipswich uz još tri kluba naveli da žele da igraju do kraja.

Kako u ovoj ligi sada igraju 23 tima, jer je Bury izbačen od strane EFL-a, svaki glas biće bitan.

Ako se sezona prekine i tabela zaključi primenom bodovnog količnika, Wycombe bi na osmom mjestu pretekao Peterborough  (koji se izjasnio da želi da igra dalje) i ušao doigravanje.

Klubovi Lige 2 glasali su za prekid prvenstva 15. maja ali da niko ne ispada, ali uz novu odluku EFL to bi značilo da Sevenege ispada, a da u Ligu 1 automatski ulaze Swindon, Crewe i Plymouth.

U Championshipu žele da nastave takmičenje i u ponedjeljak počinju sa treninzima.

Preuzeto sa sportske.ba!