Edin Mujezinović predvodi tim 9. kola Fair Play lige

Posljednje grupno kolo Fair Play lige donijelo je sud o konačnim putnicima u play off. Svaka odigrana utakmica imala je svoju čar i svoju važnost. Dok su se pojedine ekipe borile za plasman dalje, neke su se borile da sa što bolje pozicije uđu u završnicu lige i time omoguće sebi “lakše” protivnike. Kao i u svakom kolu, pored ekipa, postoje i pojedinci koji su se istakli i omogućili svojim timovima da ostvare željene rezultate.

U borbi za plasman u narednu rundu, ekipa Ljiljani bila je pod imperativom pobjede. Velika borba i odlična igra, posebno u drugom poluvremenu, doveli su ih do željena tri boda i prolaza dalje. Pojedinci koji su se najviše istakli, u redovima ekipe Ljiljani, su golman Hamza Mujić koji je svojim sjajnim odbranama uspio da onemogući protivničke igrače da budu učinkovitiji i okosnica ekipe Esmir Hasanovic koji je sa tri postignuta pogotka odveo svoju ekipu u željenu završnicu Fair Play lige.

U timu kola nalazi se i ponajbolji igrač prošlogodišnje sezone u ekipi Krajina Vita Plus, Zijad Mujić, koji je napokon zaigrao na očekivanom nivou i vodio svoju ekipu do visoke pobjede i prolaza u narednu rundu sa druge pozicije iz Grupe A.

“Ubodna igla” ekipe iz Buća Potoka, Vedad Salčin, još jednom je pružio odličnu partiju i osigurao prvo mjesto Grupe B za svoju ekipu, te sasvim zasluženo se našao u timu posljednjeg kola grupne faze Fair Play lige.

Ovu odličnu ekipu predvodi najbolji igrač u prošlogodišnjoj sezoni, Edin Mujezinović, koji je još jednom maestralnom partijom donio novu pobjedu svojoj ekipi Zamm mC i sasvim zasluženo ponio titulu igrača kola.

Čestitamo!

#FairPlayjeOK

fb-share-icon