DUGOGODIŠNJI UČESNIK FAIR PLAY LIGE PREUZEO KLUPU ROĐENIH

NAKON OSTAVKE RAHIMIĆA, DUDIĆ NOVI TRENER MOSTARSKOG VELEŽA

Piše: Nihad Eminović

 

Ekipa iz Vrpčića se ove sezone ponovo vratila tamo gdje i pripada, u elitni rang bosansko-hercegovačkog fudbala. Prošlogodišnji šampioni Prve lige FBiH, koji su pod dirigentskog palicom Ibre Rahimića maestralno i sa lakoćom završili na najvišoj poziciji, u BHT Premijer ligi ipak su doživjeli drugačiji početak od onog kojem su se nadala i očekivali. Nakon tri odigrana kola, ekipa Rođenih je doživjela isto toliko poraza, što je rezultiralo da Rahimić podnese neopozivu ostavku i napusti klupi ovog hercegovačkog giganta. 

Na uzavrelu klupu ekipe koja je ušla sa visokim ambicijama, na povjerenje uprave kluba, zasjeo je dugogodišnji učesnik Fair Play lige i mladi stručnjak Feđa Dudić (36). Dudiću je ovo po drugi put u karijeri da preuzme kormilo jednog premijerligaškog tima nakon što je u sezoni 2017-2018 vidio ekipu GOŠK-a iz Gabele. 

Mladi bh. stučnjak će danas obaviti prvi trening i upoznati se sa ekipom, dok će već u narednom kolu imati priliku da, u meču protiv tuzlanske Slobode, donese prve bodove i vrati osmijeh na lica Rođenih.

Ispred SU “Fair Play” želimo sve najbolje u nastavku karijere našem Feđi Dudiću i nadamo se da će se pod njegovim kormilom mostarki gigant vratiti na staze stare slave.