DRUGI DAN EYOF-A: DVA ZLATA ZA NORVEŠKU, ANJA WEBER OSVOJILA DRUGO ZLATO

Na Igmanu u ski trčanju (slobodna tehnika) na 5 km za djevojke, takmičila se 81 djevojka, a BiH nije imala predstavnice. Prvo mjesto osvojila je Anja Weber iz Švicarske, nakon nje je Alena Baranova iz Rusije, a treće mjesto i bronzanu medalju je osvojila Njemica Helen Hoffman.

U skijaškom trčanju za muškarce u disciplini slobodno 7,5 km prvo mjesto osvojio je Moerk Martin Kirkeberg iz Norveške, srebrnu medalju osvojio je Norvežanin Sandvik Edvard, dok je bronzana medalja pripala Nufer Cla-Ursin iz Švajcarske.

Takmičenje u brzom klizanju prva je završila Rusnakova Petra iz Slovačke i time osvojila zlatnu medalju, srebrna je pripala Filipova Lucia, takođe iz Slovačke, dok je bronzanu medalju osvojila Poljakinja Zych Magdalena. Ove djevojke su se takmičile u disciplini 500m.

U istoj disciplini za muškarce zlatnu medalju osvojio je Krzeminski Mateusz iz Poljske, srebro je osvojio Akar Furkan iz Turske, a bronzana medalja pripala je Bontovics Balazs iz Mađarske.

U takmičenju na Dvorištima iz biatlona za momke, na 7,5 km prvo mjesto je osvojio predstavnik Francuske Eric Perrot, na drugom mjestu i srebrnu medalju dobio je Slovenac Planko Lovro , dok je treće mjesto osvojio Rus Ilia Anisimov.

U disciplini sprint 6 km za djevojke u biatlonu, zlatnu medalju osvojila je Boerve Hanna Norveška, srebro je osvojila Maier Lea iz Švicarske, dok je bronzanu medalju osvojila Gandler Anna iz Austrije.

Mladi austrijski alpski skijaš Joshua Strum osvojio je zlatnu medalju u slalomu.
Druga pozicija i srebrena medalja pripala je Italijanu Manuelu Ploneru, dok je na trećem mjestu završio Lucas Feursten iz Austrije. Sutra se na Jahorini vozi veleslalom za djevojke.

U finalu u disciplini Snowboard Slope style za momke švedski predstavnik Puenter Nick zauzeo je prvo mjesto. Belgijski predstavnik De Sloover Jules plasirao se na drugu poziciju, a Norveški predstavnik Vik Sebastian našao se na 3. mjestu.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Annika Morgan iz Njemačke, srebro je uzela Taka Eveliina iz Finske, dok je bronza otišla u Češku, predstavnici Marii Kreisingerovoj.

Drugo kolo hokejaškog turnira koji se održava u dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra je završeno pobjedom selekcije Rusije protiv selekcije Švicarske rezultatom 
7:1(2:1, 5:1, 7:1).

Najbolji igrač selekcije Rusije je Khusnutdinov Marat, a selekcije Švicarske Fabian.
U 19:30 na rasporedu je meč između Slovačke i Bjelorusije.

Na takmičenju u karlingu u grupi A Velika Britanija je pobijedila Dansku 7:3.

U grupi B su se takmičile Rusija i Češka, gdje je ubjedljiva pobjeda otišla Rusiji sa rezultatom 7:2, dok je u grupi C Mađarska pobijedila Tursku sa rezultatom 6:2.

(klix.ba)