ČETVRTO KOLO FUTSAL PREMIJER LIGE BIH DONOSI ZANIMLJIVE DUELE


FC MOSTAR SG STAKLORAD GOSTUJE U ČITLUKU

FC CENTAR DOČEKUJE MNK KASKADA


Piše: Muamer Durić

Nakon kraće pauze zbog reprezentativnih obaveza, ovaj vikend nastavlja se takmičenje u Futsal Premijer lige BiH. Dvostruki uzastopni šampioni BIH, ekipa FC Mostar SG Staklorad ide u goste starom poznaniku MNK Brotnjo, gdje ih u gradskoj dvorani u Čitluku očekuje puna dvorana i užarena atmosfera. U prošlom kolu je FC Mostar SG na krilima Jelića i De Souze pobijedio FC Centar, te sa optimizmom putuje u Čitluk u namjeri da osvoji nova tri boda. S druge strane MNK Brotnjo je u prva tri kola ostvario dvije pobjede, te doživio poraz na svom terenu od ekipe HFC Zrinjski, koja ove sezone pretenduje na najviše postolje. HFC Zrinjski je u prva tri kola ostvario 100% učinak, te se očekuje da upiše nova tri boda protiv KMF Tango koji još uvijek nije upisao bodove na svoj bodovni saldo.

FC Centar dočekuje vrlo dobru ekipu MNK Kaskada iz Gračanice, koja od ove sezone ponovo nastupa u Futsal Premijer ligi BiH. FC Centar, za koji u svojim redovima nastupaju BiH reprezentativci Radmilović i Handžić je apslolutni favorit i svaki drugi rezultat osim sigurne pobjede ekipe Centra bi bilo iznenađenje.
FC Salines  u Tuzli dočekuje ekipu MNK Seljak Livno i po prikazanoj igri u prethodnim susretima očekuje se nova pobjeda Tuzlaka. KMF Beli Anđeo ide u Trebinje na noge KMF Leotar. Biće to prilika za obje ekipe da upišu prve bodove.

Listu strijelaca sa 6 postignutih golova vode Srđan Ivanković (FC Salines) i Kristijan Pantić (MNK Brotnjo).

Tabela Futsal Premijer lige BiH nakon tri odigrana kola


FAIR PLAY – VIŠE OD IGRE!