Vrhunski futsal u 4. kolu Fair Play lige!

Buća Potok Saplast nastavio niz nepobjedivosti. Tempo zaustavio Liten.

U prvim utakmicama u novoj 2018. godini, gledaoci i ljubitelji  imaju razloga za istinsko uživanje u vrhunskom futsalu koji nam pružaju ekipe ove sezone. Fair Play liga postaje mjesto na kojem se okupljaju najbolji majstori rekreativnog futsala i možemo biti sretni što iz kola u kolo gledamo utakmice pune preokreta i vrhunskih poteza.

 

Derbi ovog kola je duel starih poznanika Buća Potok Saplasta i Pozitiva Sarix. Veliki favorit prije same utakmice bio je Buća Potok i to je igrom na terenu dokazao. Od samog početka ritam je nametnuo Buća Potok Saplast i nije dozvoljavao nijednog trenutka opuštanje. Iz prošle sezone ostalo je sjećanje na derbi ove dvije ekipe kada je Buća Potok Saplast imao na samom početku veliki zaostatak i na kraju spašavao bod. Ove sezone Pozitiva ne uspijeva da nađe pravu formu i polahko sa ovim porazom gube utrku za plasmanom u gornji dio tabele.

Krajina – Vita Plus je dosta teško došla do nove pobjede nad Reunitedom i nastavila svoj niz dobrih rezultata. Širina ekipe koju ima Krajina donijela je prevagu u ovoj utakmici, dok Reunited sa dosta kraćom klupom nije uspio izdržati i sačuvati pozitivan rezultat.

U drugoj utakmici grupe A, Fine Line je savladao TVSA. Da se utakmice igraju do 30 minute, TVSA bi sigurno imala na svom kontu nekoliko pobjeda. Na njihovu žalost, posljednje minute ispadnu kobne za njih te su tako i u ovoj utakmici nakon vodstva morali prepustiti pobjedu momcima iz ekipe Fine Line.

 

U grupi B, Tempo je hrabrom igrom iznenadio ekipu Litena i možemo reći da pobjeda u prošlom kolu nad ekipom Sportske.ba više nije iznenađenje. Liten je odigrao dosta slabije u odnosu na prethodne utakmice, a u sljedećem susretu ih očekuje derbi protiv Buća Potoka te ćemo vidjeti koliko ih je uzdrmao neriješen rezultat protiv Tempa.

Dvije najbolje utakmice smo gledali na samom kraju nedjeljnog kola. U prvoj utakmici, Restoran Tri Priče je prokockao pobjedu na samom kraju protiv zaista odlične ekipe Ljiljana. Utakmica sa puno tempa gdje su najmanje sitnice odlučivale o pobjedniku, krajnji rezultat je najrealniji.

U posljednjoj utakmici nedjeljnog dijela, gledali smo ne toliko lijepu koliko borbenu utakmicu. Odlično vođene sa klupe, obje ekipe su tražile pobjedu u ovom kolu kako bi ostali u gornjem dijelu tabele. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i na kraju neriješen rezultat je najrealniji ishod. Priliku za novim bodovima obje ekipe će imati u sljedećem kolu.

Ovo kolo obilježilo je informacija da je u saobraćajnom udesu smrtno stradala Erna Sinanović odbojkaški reprezentativac BiH i bratična velikog prijatelja Fair Play lige i doajena sportskog novinarstva u BiH, Sinana Sinanovića. Učesnici su sjetili učenjem fatihe i minutom šutnje na tragično stradalu Ernu Sinanović.

 

FAIR PLAY JE OK!