Bh. reprezentativac za dlaku izbjegao tešku saobraćajnu nesreću

Fudbaleri Erzgebirge Auea, za koji nastupa bh. reprezentativac Marko Mihojević, u četvrtak su za dlaku izbjegli tešku saobraćajnu nesreću.

Naime, dok je klupski autobus s fudbalerima njemačkog drugoligaša bio na putu ka Nürnbergu, gdje večeras igraju meč 27. kola 2. Bundeslige, pored njega je proletio “BMW”.

Do direktnog sudara autobusa i automobila, koji je završio na boku, srećom nije došlo. Ipak, nekoliko dijelova s “BMW-a” je pogodilo autobus, a tom prilikom su razbijena četiri bočna stakla na klupskom autobusu Auea.

– Nekoliko dijelova automobila pogodilo je autobus, no srećom niko od članova našeg tima nije povrijeđen – kazao je za Bild.de predsjednik Erzgebirge Aue Helge Leonhardt.

Za razliku od Aueove ekspedicije, koja se nakon nesreće podijelila u dva manja autobusa i nastavila put ka Nürnbergu, vozač (29) i suvozačica (24) iz “BMW-a” su teže povrijeđeni.

– Fudbaleri su u šoku. Mi ćemo za povratak iz Nürnberga angažovati drugi autobus – kazao je direktor Auea Michael Voigt.

Odgađanja utakmice neće biti…

– Ni u kom slučaju se to neće desiti. Mi moramo i želimo igrati. Ko se nakon sudara ne bude osjećao najbolje, na njega nećemo računati. Odgoda sigurno ne bi bila nikakva prednost – rekao je prvi čovjek Auea Helge Leonhardt.

Preuzeto sa sportske.ba!