AS otkrio Realov megaplan: Dva najbolja mlada fudbalera na svijetu stižu na Bernabeu

Real u 2021. godini namjerava da aktivira dvije velike transfer bombe. Dovođenje Killiana Mbappea je odavno želja madridske ekipe, a također u posljednjim mjesecima postoji priča i da će talentovani Erling Haaland doći na “Bernabeu”.

As piše da je Real i dalje povezan sa dovođenjem obojice igrača, ali da će teško moći da nudi velike svote novca zbog krize nastale pandemijom koronavirusa. Realu se sa druge strane i ne žuri u dovođenju ova dva igrača i ti transferi se smatraju dugoročnim ciljem.

Zinedine Zidane odavno želi da u svom timu upari Mbappea i Edena Hazarda, a dovođenje Killiana neće biti jednostavno jer on ima ugovor sa PSG-om do 2022. godine, a na ljeto 2021. je procjena Madriđana da će on koštati 100 miliona eura.

Sa druge strane Haalandovo dovođenje će također biti teško, a velika je nepoznanica koliko će on koštati. Mladi Norvežanin je tek stigao u januaru u Dortmund koji u slučaju daljeg rasta na evropskoj sceni možda i može da ga zadrži na duže staze. Ipak sa druge strane poziv Reala se teško odbija.

 

Preuzeto sa sportske.ba!