AHMETOVIĆ PREDVODI TIM 1. KOLA, SVITANJE FAIR-PLAY EKIPA

Piše: FairPlay.ba

Prvo kolo Huawei Fair Play lige je iza nas. Odigrano je šest veoma uzbudljiv susreta koji su obilježeni sjajnim pojedinačnim i timskim igrama.

Najboljim pojedincem prvog kola proglašen je Admir Ahmetović, koji je glasovima Fair Play fanova triumfovao ispred Nijaza Mulahmetovića. Ahmetović se u pobjedi SU Futuro istako sa tri pogotka i važio je za istinskog vođu ove ekipe.

Pored Ahmetovića, u timu kola se još nalaze njegov klupski kolega Ismir Jarac, koji je fenomenalnim odbranama dao veliki doprinos triumfu svoje ekipe. Tu je također i gore pomenuti Mulahmetović čija su dva pogotka, iskustvo i kapitenska igra bila prevaga u pobjedi Zamm mC nad ekipom Ljiljani.

Ovogodišnje pojačanje Krajine, a poznati znalac na terenima Huawei Fair Play lige, Sead Kapetanović svojom igrom osigurao je mjesto u prvoj petorki. Kapetanović je odličnom partijom, koju je krunisao sa dva gola, bio glavna uzdanica Krajišnika u pobjedi protiv Reuniteda.

Svoje mjesto među najboljim pojedincima prvog kola našao je i igrač SD Nežarići, Albin Skopljak, čija su tri pogotka bila dovoljna za pobjedu i odličan početak sezone.

Fair-Play ekipa prvog kola Huawei Fair Play lige je ekipa Svitanje. Ova momčad je već godinama unazad pravi simbol i predstavnik onoga čega se liga i zalaže, tako da ova laskava titula, kako za njih tako i za nas, ne predstavlja nikakvo iznenađenje.  

Iskrene čestitke.

Fair Play, više od igre!