Fair Play liga – Zadnje kolo odlučuje o učesnicima play off-a u sezoni 2017/2018

U nedjelju, 25.02.2018. godine odigrat će se posljednje kolo grupne faze Fair Play lige. Ekipe koje su obezbijedile prolaz u drugi krug su, manje-više, poznate, međutim, tek nakon odigranog posljednjeg kola i konačnog plasmana na tabeli, ekipe će znati protivnike u četvrtfinalu.


U grupi A, u prvoj utakmici, očekuje nas susret ekipa Fine Line i Reunited. Ekipa Fine Line je pod imperativom pobjede, ukoliko želi zadržati prvo mjesto, dok za ekipu Reunited utakmica nema rezultatski značaj, s obzirom da se oprostila od prolaska u drugi krug. U drugoj utakmici grupe A, utakmici za prestiž, očekuje nas susret ekipa TVSA i Grbavica Wool-line, dok će u trećem susretu ekipa FIN-a pokušati osvojiti bodove protiv ekipe Hookah bar Mahala, koja je trenutno drugoplasirana ekipa grupe A. U četvrtoj utakmici ove grupe Krajina Vita Plus bi pobjedom protiv ekipe Klesarstvo Kovačević, teoretski mogla da zauzme i prvo mjesto u grupi, ukoliko bi ekipe Fine Line i Hookah bar Mahale doživjele poraz ili igrale neriješeno.

Posljednje kolo u grupi B počinje utakmicom ekipa Sarix Pozitiva, koja se oprostila od prolaza dalje, i ekipe Ljiljani, koja još uvijek ima šanse za učešće u play off-u. Naime, ukoliko u drugom susretu ekipa Buća Potok Saplast ostvari pobjedu nad ekipom UFR Hadžići i time potvrdi trenutno prvo mjesto gurpe B, ekipa Ljiljana bi pobjedom na tabeli prestigla ekipu UFR Hadžići i prošla u četvrfinale. Treći susret na programu je između ekipa Litena i Zamm mC. Ekipa Litena je u istoj situaciji kao UFR Hadžići, te bi u slučaju da doživi poraz, a ekipa Ljiljana pobijedi, došao u pitanje i njen prolaz u play off lige. U posljednjoj utakmici grupe B očekuje nas susret ekipa Sportske.ba i Restoran Tri Priče. S obzirom da su se obje ekipe već oprostile od četvrtfinala, igrat će se za prestiž.

Ukoliko želite gledati dobar futsal, uz mnogo lijepih poteza i borbenosti, pozivamo vas da u nedjelju 25.02. 2018. godine budete u sportskoj dvorani Ramiz Salčin i uživate!

FAIR PLAY JE OK!

 

fb-share-icon