POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 7. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

JAPALAK IGRAČ, HASIĆU FAIR-PLAY POTEZ, SENSU FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Po drugi puta ove sezone Japalak predvodi najbolji tim, a uz njega, u najboljoj petorki sedmog kola Huawei Fair Play lige još se nalaze Ibrahimović, Džaferagić, Begović i Đug.

Kod svih koji prate sedmu sezonu najatraktivnijeg futsal takmičenja u gradu stekao se dojam da kada Kenan Japalak igra na očekivanom nivou, ekipa Zovik bilježi pobjede. U sedmom kolu, prvi tobdžija Zovika, sa postignutim hattrickom nosio je svoju ekipu ka velikom preokretu i bio najveći krivac što je njegova momčad upisala nova tri boda, i sasvim zasluženo ponio titulu najboljeg igrača sedmog kola Huawei Fair Play lige. Sjajni Japalak je prvi igrač koje je po drugi put ove sezone proglašen je najboljim igračem kola.

Ministar odbrane ekipe Tempa, Sedin Ibrahimović, pružio je golmansku partiju koja će se još dugu prepričavati. Fenomenalnim odbranama, u momentima i nemogućim, dovodio je protivnike do ludila i upravo je on najzaslužniji što je njegov tim srušio aktuelnog šampiona i upisao veoma važna tri boda.

U dvije odigrane utakmice, nova pridošlica ekipe SU Futuro, Kenan Džaferagić je pokazao da se zaista radi o velikom pojačanju, a u sedmom kolu bio je najbolji pojedinac ekipe iz Hadžića. U visokom triumfu od 6:0, Džaferagić je imao učinak od jednog pogotka i čak tri asistencije, što je bilo i više nego dovoljno da se nađe u odabranoj petorki.

Almin Begović je pružio još jednu pravu kapitensku partiju za svoj tim. Begović, kao pravi primjer vođe,  sa svoja dva pogotka bio je glavni pokretač igre svoje ekipe u veoma ubjedljivoj pobjedi. Uz nova tri boda, ekipa SenSu također je proglašena i za fair-play ekipu kola, što je bio sasvim dovoljan razlog da se kapiten nađe u najboljoj momčadi sedmog kola.

Golom u posljednjim sekundama super-derbija kola, i fair-play potezom u vidu odricanja nezasluženo stečene prednosti, junak ekipa Fine Line, Kemal Đug, obezbjedio je svoje mjesto u “dream” timu proteklog kola Huawei Fair Play lige.

 

Ekipa SenSu sigurno će dugo i sa ponosom pamtiti proteklo kolo Huawei Fair Play lige. Ne samo da su upisali veoma ubjedljivu pobjedu nego su to učinili na najljepši mogući način, a to je u manirima pravih nosioca fair-play duha i sasvim zasluženo ponijeli titulu Fair-Play ekipe kola.

Kapiten jedne ekipe ujedno znači i predvoditii istu i imati najviše odgovornosti. Da je pravi vođa svoje momčadi i istinski zagovornik onoga što naša liga i predstavlja, kapiten Ljiljana Husein Hasić je pokazao u kolu koje je iza nas. Naime, Hasić se odrekao nezasluženo stečene prednosti i vratio je protivniku, čime je sasvim zasluženo ponio titulu Fair-Play igrača sedmog kola Huawei Fair Play lige.

Čestitamo!

Fair Play, više od igre!